Write a comment

IOSIf 

NU UITAȚI SĂ VĂ BUCURAȚI DE DARURILE MUZICII!

DE NERATAT: Filarmonica Sibiu închide Stagiunea simfonică 2019-2020, ”en fanfare”, cu doi invitați de marcă: dirijorul Iosif Ion Prunner – director artistic al Filarmonicii ”George Enescu” și violonistul Virgil Zvorişteanu – concert-maestru al Orchestrei Naționale Radio.

Concertul este programat joi, 30 iulie 2020, cu începere de la ora 19, pe Esplanada Filarmonicii.

 

”Vara Filarmonicii pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu” continuă cu un concert al Orchestrei simfonice a Filarmonicii Sibiu, în care publicul se va putea întâlni (muzical) cu lucrări semnate de W. A. Mozart, F. Schubert sau A. Piazzolla. În fața muzicienilor sibieni se va afla dirijorul Iosif Ion Prunner, directorul artistic al Filarmonicii ”George Enescu” din București și violonistul Virgil Zvorişteanu – concert maestru al Orchestrei Naționale Radio. Evenimentul închide Stagiunea muzicală 2019-2020 lansată într-un mod asemănător, în 10 octombrie, tot în fața Sălii Thalia, cu un moment muzical realizat de ansamblurile reunite de brass ale Filarmonicii de Stat Sibiu și Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”.

 

Ca dirijor de orchestră Iosif Ion Prunner colaborează - de peste 25 de ani - cu Orchestra Filarmonicii George Enescu. Alte colaborări de menționat ar fi Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Opera Națională din București, Filarmonica Rusă din Moscova. În calitate de dirijor al Corului Academic al Filarmonicii „George Enescu” începând cu anul 1998, dirijorul Iosif Ion Prunner a colaborat cu cele mai importante orchestre din Europa, precum: Filarmonica din Berlin, Orchestra Radio Berlin, London Symphony Orchestra, Orchestra Filarmonica din Israel, StaatKapelle Berlin, Orchestra din Liverpool, Orchestra Saint Martin in the Fields, Orchestra Capitol Toulouse și Orchestra Națională a Franței. De peste 25 de ani este dirijor principal al Orchestrei Naționale a Medicilor din România iar din 2018 și până în prezent este Director Artistic al Filarmonicii ”George Enescu”.

Același program va fi prezentat și vineri, 31 iulie 2020 în cadrul unui concert caritabil organizat în parteneriat cu Crucea Rosie Filiala Sibiu.

VESTE FAINĂ: Vara Filarmonicii va continua și în luna august, cu o serie de evenimente cu artiști invitați printre care amintim ansamblul Trio Contraste, Radu Nechifor& Dreamcatchers Band sau Trio Mozaic. Programul complet este diponibil pe site-ul www.filarmonicasibiu.ro și pe aplicația Filarmonica Sibiu App (App Store și Google Play).

Accesul la la concertul de joi este liber, în limita locurilor diponibile. Pe întreaga durată de desfășurare a evenimentului purtarea măștii de protecție este obligatorie. Informații acces: 0735566486

 

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

 

 

Facebook event: www.facebook.com/events/287357862476486

Parteneri:

Teatrul de Balet Sibiu

Muzeul Național Brukenthal

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR)

Ballan Sportswear

Hotel Continental Forum

Hotel Împăratul Romanilor

Pardon Café

Academia ICon Arts

Lions Club Brukenthal Sibiu

Focus Photos Agency

Livestream Romania

Asociația ”Cheile Burgului Sibiu”

 

---

Facebook: facebook.com/FilarmonicaSibiu

Instagram: FilarmonicaSibiu

web: www.FilarmonicaSibiu.ro

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest