Write a comment

TARGSACADATe

 Frumos, educativ, tradițioal...

Prima ediție din anul 2020 a Târgului comunităților rurale este dedicată comunității din Săcădate, din zona etnografică Țara Oltului. Alături de inimoșii membri ai Asociației Vatra Satului Săcădate, sătenii au pregătit un program generos. prin intermediul căruia vizitatorii vor avea șansa să îi cunoască mai bine. Pentru că satul își spune atît d efrumos povestea multiseculară…

Aceștia vor pune în scenă două obiceiuri legate de calendarul agrar sau de viața socială a satului tradițional: pitorescul obicei al Buzduganului legat de seceriș și șezătoarea în cadrul căreia, femei și fete, ne vor arăta priceperea lor la lucrul de mână dar și în a striga și a cânta cu dor sau cu dojană în glas. Pentru vizitatorii mai tineri, va fi organizat un atelier de creație prin care vom cunoaște mai bine modelele de stucatură ce încă înfrumusețează casele de secol XIX și început de secol XX din Săcădate. Bineînțeles, tinerii nu vor sta deoparte, ci ne vor încânta cu un program de dansuri și cântece aparținând atât românilor cât și maghiarilor din localitate.

Sâmbătă, 1 august 2020
Orele 10:00 - 16:00

Muzeul în aer liber, Târgul de țară

Din fericire, la Târgul de țară tradiția se și gustă, astfel că gospodinele din sat ne vor învăța rânduiala unor mâncăruri gustoase, ca la o casă de om gospodar. Preparatele pe care le vor pregăti vor fi: zamă acră cu tarcăn și ardei iute, tocăniță de vițel cu cartofi și salată de varză, iar ca preparat dulce, cocoroade cu gem.
Tot la Târgul de țară vor fi prezenți producători din județul Sibiu care pregătesc cele mai bune produse: pâine, turtă dulce, produse apicole, siropuri și gemuri delicate, produse din lapte de vacă, și chiar legume și fructe din Săcădate.
Asociația Vatra Satului Săcădate promovează cultura tradițională și valorile ei autentice, în mod activ prin punerea în scenă a obiceiurile socio-culturale.

Demn de știut, misiunea asociației se ghidează după valori precum demnitate, bucurie, frumosul simplu și comunitate.
Pentru a gusta și a experimenta tradiția, te invităm să iei parte la evenimentele din cadrul Programului Târgul de țară!

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest