Write a comment

MADONA PRUNC

Fecioara Maria cu Pruncul- MADONA DELA SEGGIOLA: Operă semnată de GREGORI, FERDINANDO (1768) se află la loc de cinste în Colecția de Stampe a Muzeului National Brukenthal din Sibiu.
O lucrare de o finețe și expresivitate care impresionează profund.

 

Născut la Florența, ca fiul al Gasparei Mugnai și al lui Carlo Gregori, artistul a fost inițiat foarte devreme în meseria de gravor chiar de către tatăl său, care l-a instruit în atelierul său.

 Prima gravură datată ( Portretul lui Francesco Cairo ) datează din 1756 . În tinerețe, a colaborat cu tatăl său pentru câteva lucrări din Florența și Roma , cum ar fi gravurile realizate între 1757 și 1758 pentru calcografia de la Roma.  Pentru această activitate a sa la o vârstă atât de fragedă, el a fost curând definit ca unul dintre cei mai promițători gravori ai Florenței. 

S-a numărat printre artiștii care au ilustrat volumele picturilor marchizului Andrea Gerini. De remarcat că în 1759 a primit recunoașterea oficială de către cercul savanților florentini, când i s-a însărcinat să picteze portretul tatălui său Carlo în urma morții acestuia din urmă la 12. Decembrie din acel an. În 1760  a câștigat o bursă care i-a permis să meargă la studii la Paris, unde a fost angajat timp de trei ani deJohann Georg Wille, realizând gravuri pentru diverse volume.

S-a întors la Florența la 2 februarie 1763 , când MareșalulAntoniotto Botta Adorno al Regenței Toscane l-a numit maestru gravor.  Începând din acest moment, Gregori a început o prolifică activitate proeminentă în gravura florentină și numeroase volume au fost tipărite în acești ani conținând desenele sale. Colaborările cu colegii gravori Tommaso Arrighetti  și englezul Thomas Patch i-au înrâurit inspirația și… activitatea.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest