Write a comment

 EXPOOOOOO

Viața culturală a Sibiului se îmbogățește cu un evenimnet de colecție! Treceți în agendă!

Artisti: Grigorie Minea, Radu Aftenie, Ion Iancuț, Vasile Anghelache, George Apostu, Oana Asavei, Florin Mitroi, Vasile Gorduz, Darie Dup, Oana Asavei, Cristian Breazu, Vladimir Șetran, Mihai Caranică, Răzvan Caratănase, Paul Vasilescu, Lucian Țăran, Panaite Chifu, Constantin Cioc, Alexandru Ciutureanu, Dinu Câmpeanu, Mihai Tugearu, Ion Țițoiu, Napoleon Tiron, Vlad Ciobanu, Florin Codre, Aurel Contraș, Șerban Crețoiu, Gabriela Grețu, Vera Davidescu, Vasile Dobre, Corneliu Tache, Nicolae Stoica, Sava Stoianov, Grigore Slavu, Liviu Russu, Alexandra Dogaru, Maxim Dumitraș, Mihai Ecobici, Florian Florică, Bogdan Iacob, Cristina Iliescu, Gheorghe Iliescu Călinești, Geanina Ionescu, Johannes Kares, Marius Leonte, Petre Lucaci, Henry Mavrodin, Ioan Medruț, Paul Neagu, Petre Nică, Dumitru Pasima, Neculai Păduraru, Adrian Popovici, Constantin Popovici, Radu Dumitru, Anton Rațiu, Dinu Rădulescu, Victor Roman, Mircea Roman, Vasile Rizeanu.

Locul de desfăşurare: Casa albastră, Piața Mare, nr. 5

Durata: 19.09- 25.10. 2020

Vernisajul va avea loc în curtea Palatului Brukenthal, 19 august, orele 11:00

Curatori: Dr. Alexandru Constantin Chituță (Muzeul Național Brukenthal), Mihai Precup (Uniunea Artiștilor Plastici)

Parteneri: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Fundația Națională pentru Civilizație Rurală ”Niște Țărani”, SC Contrast

Eveniment realizat cu sprijinul Casei de avocatură Șerban și Asociații

 

Muzeul Național Brukenthal găzduiește una dintre cele mai mari expoziții de sculptură și artă vizuală din perioada postdecembristă ce a fost organizată la Sibiu.

”Expoziția Grigorie MINEA și invitații constituie evenimentul artistic care marchează pozitiv profilul cultural al Sibiului în luna august a acestui an, reunind, pentru o memorabilă conversație 60 de artiști români, reprezentanți ai artei postbelice și contemporane românești. Sculptura este o artă exprimată prin forța materiei, a materialului oricare ar fi acesta: piatră, lemn, lut, bronz etc. Efectul tactil al materialului, impactul acestuia în spațiul nostru, este esențial pentru a determina o anumită înțelegere a forței exprimate prin material. În acest fel, materialul, plinul, devine un motiv, devine modalitate de exprimare a absenței, a spațiului vid. Să faci nevăzutul văzut și să încercuiești absentul cu materia care, prin natura ei neagă absența, aduce sculptura într-o zonă în care trebuie recumpănite toate înțelegerile: modul de a vedea, modul de a simți, modul de a atinge și a dimensiona o sculptură.

Acest regal de sculptură la care au fost invitați și pictori și graficieni, constituie un eveniment care încununează o amplă activitate artistică și o viață dedicată a maestrului Grigorie Minea. Ne bucură totodată faptul că venirea acestuia la Sibiu, înseamnă și reîntoarcerea sa acasă, într-un oraș care de mai bine de 30 de ani îi etalează Victorie, o sculptură așezată la intrarea în vechiul burg și la o poartă de acum internațională a Transilvaniei și României - Aeroportul internațional Sibiu. Asocierea sculpturii cu lucrările de pictură pe pânză sau pe alte materiale, grafica, acuarela, instalațiile etc. aduc o unitate și o complementaritate. Aceste lucrări picturale nu sunt preocupări de conjuctură, ci moduri independente care completează arta sculpturii ca modalitate plastic, încorporând preocupări de suprafață, de mediu sau de perceptive unică în contextul lumii natural sau dirijate”, ne-a declarat dr. Alexandru Chituță, curatorul expoziției.

Expoziția găzduită în spațiul transilvănean, la Sibiu, ni-l prezintă nouă, tuturor, pe Grigorie Minea ca un promotor al unei incursiuni îndrăznețe. Această alianță de durabilitate morală și de deschidere artistică cred că este o forță prielnică și denotă un curaj extraordinar al faptei.

Acest adevărat regal de sculptură la care au fost invitați și pictori și graficieni, constituie un eveniment care încununează o amplă activitate artistică și o viață dedicată a maestrului Grigorie Minea.

 

Intrarea la vernisaj în limita locurilor disponibile

Rezervari la telefon: 0732124413

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest