Write a comment

OPERAF

FAIN DE TOT: Filarmonica Sibiu organizează în perioada 7-13 septembrie 2020 cea de-a 19-a ediție a proiectului „Sibiu Opera Festival”. Manifestarea reunește un număr de 10 evenimente vocal-simfonice pentru care au fost invitați artiști de talie națională și internațională. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul și aplicația oficială a Filarmonicii de Stat Sibiu.

 

După o vară în care muzicienii sibieni au continuat să oferim publicului produse culturale de calitate prin cele două manifestări - „Zilele Muzicale Româno-Americane” și (tânărul proiect) „Concerte pe Acoperiș”, începutul toamnei este rezervat…. iubitorilor genului liric.

Ediția din acest an a tradiționalului proiect Sibiu Opera Festival le are ca invitate pe Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu și Melinda Samson sub bagheta dirijorilor Tiberiu Soare și Adrian Morar.

 

Opera și muzica rock se contopesc anul acesta la Sibiu în 11 septembrie când va fi prezentată opera rock „Lucifer”, compusă de Adrian Tăbăcaru, o opera rock eminesciană inspirată de poemul „Luceafărul”. Evenimentul va avea loc în Piața Mare, cu începere de la ora 20.

 

VĂ FIE DE...BUCURIE: Din programul festivalului nu vor lipsi nici anul acesta seriile de mici recitaluri cu arii din operă, reunite sub genericul „Take an Opera Break”. Evenimentul va duce genul liric în afara scenelor de operă, în locuri și spații neconvenționale.

 

Festivalul se va încheia duminică 13 septembrie în Piața Mare, printr-o nouă colaborare a Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu cu Teatrul de Balet Sibiu.

Cu începere de la ora 20, va fi prezentat spectacolul „Anotimpurile” de A. Vivaldi. Pentru acest eveniment a fost invitat dirijorul sibian Laurențiu Bischin și soliștii Ștefana Zaharia și Ionuț Bugnar.

Un eveniment care ne bucură și.. ne convinge: Dacă nu am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica, așa cum sunea Cioran!

 

Proiectul „Sibiu Opera Festival” este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

 

Parteneri:

Teatrul de Balet Sibiu

Balan Sportswear

Hotel Împăratul Romanilor

Pardon Café

Lions Club Brukenthal Sibiu

Focus Photos Agency

Livestream Romania

Asociația „Cheile Burgului Sibiu”

Biblioteca Județeană ASTRA

Crama Bauer

UCIMR

Crama Gorgandin

 

---

Laurențiu Străuț

Filarmonica de Stat Sibiu

Facebook: facebook.com/FilarmonicaSibiu

web: www.FilarmonicaSibiu.ro

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest