Write a comment

TGGGGGG

Sunteți invitați, în primul weekend din septembrie, să poposiți în Piaţa Mare și Piața Mică a orașului Sibiu, la târgul deschis de meșterii olari din toate colțurile țării! Atracțiile zilelor de sâmbătă- 5 septembrie, și duminică - 6 septembrie 2020, vor fi: oalele, ulcelele, blidele, cănile, alături de demonstrațiile la roata olarului, atelierele de olărit, muzica tradițională și… veche ași neostenita oveste a unui meșteșug ce întrece vremurile...

Respectând o tradiţie veche de decenii, ce își leaaaagă numele d eprofesoru și cercetătorul Horst Klusch, Sibiul găzduiește Târgul Olarilor, în prima sâmbătă şi în prima duminică din luna septembrie. Cea de-a 54-a ediție a manifestării este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, fiind o acţiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Olari români, maghiari și sași, meșteri de poveste, ne dau întâlnire în Piața Mare și Piața Mică din Sibiu, unde vor etala produse decorative și utilitare specifice acestui meşteşug: oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței, instrumente muzicale etc.

Pe parcursul celor două zile, din târg nu vor lipsi roata olarului și demonstrațiile oferite de meșteri.

De asemenea, vizitatorii, localnici şi turişti, vor putea să-și exerseze îndemânarea în arta olăritului, participând la atelierele inițiate de ceramiști. Atmosfera specifică târgului va fi întregită de muzică tradițională, prin momentele artistice oferite publicului de grupuri tradiționale instrumentale: sâmbătă, ora 16.00 și ora 19.00, și duminică, ora 16.00.

***

Pentru siguranța olarilor și a vizitatorilor, perimetrul de desfășurare a Târgului este delimitat cu garduri de protecție, iar mesele olarilor vor fi amplasate la distanța prevăzută de lege. Pentru a evita aglomerația, accesul publicului se va face pe intrări marcate, iar vizitarea va urma un circuit prestabilit de organizatori.

La punctul de Intrare, olarilor și vizitatorilor li se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată, sau accesul celor care au temperatura mai mare de 37,3°C.

Prin participare, olarii și vizitatorii își asumă responsabilitatea că vor urma îndrumările organizatorilor. Purtarea măștii este obligatorie. Distanțarea socială este obligatorie. Dezinfectarea mâinilor în spațiile special amenajate este obligatorie.

 

 

Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.

Acţiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu”.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest