Write a comment

 TUUUUU

Sunt vești bune pentru melomani!

În urma solicitărilor primite de la iubitorii muzicii clasice din Sibiu și Târgu Mureș, organizatorii Classic Unlimited au decis să adauge cele două orașe pe harta turneului din această stagiune.

Astfel, marți, 6 octombrie, pianistul Bogdan Vaida va concerta la Sibiu, în curtea Muzeului Național Brukenthal, iar duminică, 11 octombrie, la Târgu Mureș, în curtea Facultății de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie. Aceste concerte se adaugă celor care vor avea loc în alte cinci orașe din Transilvania și Banat, respectiv:

 

 • 16 septembrie - Cluj-Napoca – Parcul Etnografic
 • 22 septembrie – Alba Iulia - Cetate
 • 30 septembrie – Timișoara - Curtea cafenelei Ambasada
 • 3 octombrie – Sinaia - Curtea Casei memoriale ’’George Enescu’’
 • 8 octombrie – Deva - Cetate
 • 15 octombrie – Cluj-Napoca - Campus USAMV

 

 

Repertoriul concertelor din acest an este unul predominant romantic, care cuprinde:

 

 • Johannes Brahms - Intermezzo
 • Franz Schubert - 3 Moments musicaux op 94 (Moderato, Allegro vivace, Allegretto)
 • Johann Sebastian Bach-Ferruccio Busoni - Coral (sol minor)
 • Ciprian Gabriel Pop - Butterflies War Dance și Viking Ants
 • Franz Liszt - Fantasia quasi Sonata (după o lectură din Dante)

 

IMPORTANT: Participarea la concerte este gratuită, cu rezervarea în prealabilă a biletului pe site-ul evenimentului: www.classciunlimited.ro. Pentru o bună desfășurare a evenimentelor, participanții trebuie să confirme rezervarea biletului cu cel târziu 48 de ore înainte de ziua concertului. Rezervările care nu sunt astfel confirmate își pierd valabilitatea.

 

Pe parcursul concertelor, publicul trebuie să țină cont de anumite regulipentru a se evita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Astfel, este obligatorie folosirea dezinfectantului de mâini și purtarea măștii, aceasta trebuind să acopere nasul și gura. La intrarea în spațiul de concert, se va efectua un triaj observațional și nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree). De asemenea, se va măsura temperatura fiecărui spectator, iar persoanele care refuză verificarea sau a căror temperatură depășește 37,3 grade Celsius nu vor putea intra la concert.

 

Classic Unlimited este inspirat de turneul Klassik Mittendrin, care a debutat în 2015 într-un atelier de motociclete din Germania, când pianistul Bogdan Vaida a avut ideea de a scoate muzica clasică din sălile de concert, din dorința de a o face mai accesibilă publicului larg. Doi ani mai târziu, odată cu implicarea Asociației Fapte, proiectul a ajuns în România.

În cele trei ediții de până acum, peste 3.000 de persoane au luat parte la concertele Classic Unlimited care avut loc în spații neconvenționale precum o fabrică de mobilă, o mină, o librărie, un service de reparații auto, o tipografie, un magazin de biciclete, un salon de kinetoterapie, o tipografie și multe altele.

 

Demn de știut, turneul Classic Unlimited este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și realizat cu sprijinul Yamaha. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Partener de monitorizare: Zelist Monitor

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest