Write a comment

 AAAAAAAAAAAAV

Muzeul Orașului Avrig și Biblioteca, la poalele Munților Fagaraș, și-au unit forțele pentru a oferi publicului o colecție generoasă de fotografii. Amintiri din trecut, douri, povești, oameni… Totul dintr-o faină inișitaivă, donații și dar de acest loc binecuvântat.

 

Recunoaștem, o inițiativă de lăudat din moment ce patrimoniul fotografic profesionist și anonim român are rolul său documentar și importanță artistică, care este încă… din păcate prea puțin cunoscută.

„Aici, imaginile pe care le-am văzut acoperă perioada de la începutul anilor 20 până la anii 1990. Sufletul expoziției și al… activităților generate de Muzeul și Biblioteca din Avrig, doamna Maria Grancea ar putea avea pentru fiecare poză să ne spună o poveste fericită sau tristă ca acest tată ținându-și fiul în genunchi în timpul Primului Război Mondial și copilul devenit adult dus de cel de-al doilea. Tragedia umană! Imagini mai fericite cu adunările și sărbătorile de familie, amicii, colegii de muncă stăruie în amintiri, cu clădirile care sunt încă în picioare sau dispărute. Ceva frumoa, ceva de suflet care transmite emoie, dor dar și… leceții de viață!”, spune impresionat Louis Guermond, consacrat artist fotograf, francezul sibian ce ne-a devenit … trainic prieten!

Această expoziție este dedicată zilei vârstnicilor.

Muzeul adăpostește și costume și obiecte ce țin vii tradițiile, folclor, sufletul Avrigului și împrejurimilor/

Fotografia, atât de fragilă pe hârtia sa lucioasă, și-a găsit locul.

Avrig, ca o poveste frumoasă: 1 octombrie 2020.

 

FOTO: LOUIS GUERMOND

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest