Write a comment

COOONCERt

„Stimat public al ”Stagiunii muzicale Brukenthal”,

După o serie de concerte de muzică contemporană, reunite în prima ediție a Festivalului ”Minunata Muzică Nouă – Brave New Music”, concertul simfonic din această săptămână este dedicat muzicii secolului XIX.

Compozițiile lui Beetoven, Grieg și Elgar vor fi interpretate de Orchestra Filarmonicii Sibiu condusă de dirijorul Ovidiu-Dan Chirilă. Solist este pianistul Ovidiu Pârjol.

 

Dirijorul Ovidiu-Dan Chirilă a fost invitat permanent, între anii 1990-1991, la pupitrul orchestrei Operei de Stat din Chişinău. A dirijat orchestrele Filarmonicilor din România și a susţinut turnee simfonice în Republica Moldova, Austria, Ungaria, Grecia și Japonia. Repertoriul său dirijoral cuprinde numeroase lucrări ale genului simfonic şi de operă din toate epocile muzicale.

Activitatea artistică a pianistului Ovidiu Pârjol s-a concretizat în perioada 1998 – 2020 în numeroase recitaluri, participări la festivaluri, emisiuni radio şi tv. Ovidiu Pârjol este profesor şi pianist acompaniator la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia şi artist activ în numeroase proiecte muzicale din zona muzicii clasice sau rock”, transmit reprezentanții Filarmonicii sibiene, nerăbdători să ofere publicului noi BUCURII MUZICALE care să umple inimile tuturor.

 

Programul serii:

 

 

Joi, 22 octombrie 2020, ora 17,00 și ora 19.00 – Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu

 

CONCERT SIMFONIC


Dirijor : Ovidiu Dan Chirilă

Ovidiu Pârjol - pian

În program:
Edward Elgar - Serenadă pentru corzi în mi minor, Op 20

Ludwig van Beethoven - Concertul nr.4 pentru pian cu cvintet de corzi (orchestra)

Edvard Grieg - Aus Holberg's Zeiten - suită pentru corzi

 

Bilete pe iabilet.ro

 

 

Parteneri strategici: Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din România (UCMR), Lions Club Millenium Sibiu

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest