CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

1CASAARte

„Muzeul ASTRA a fost azi, încă o dată, un exemplu de bună practică pentru întreaga țară prin viziunea inovativă pe care o are asupra rolului pe care îl au muzeele în promovarea și valorificarea patrimoniului nostru cultural.

Frigul de afară nu i-a împiedicat pe iubitorii de cultură, pe partenerii proiectului, dar și pe reprezentanții Ministerului Culturii să le fie alături colegilor de la Muzeul ASTRA la lansarea proiectului Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric #CasaArtelor – Centru de Activități și Resurse Regionale cu fonduri norvegiene.

Vă mulțumesc fiecăruia în parte pentru că ați răspuns afirmativ invitației.

Un Hub creativ dedicat activităților culturale, un Centru de formare profesională - prin acreditarea Muzeului ASTRA ca centru în care se pregătesc meșterii și creatorii populari, dar și restaurarea clădirii istorice - Casa Artelor - care urmărește reintegrarea clădirii în circuitul de vizitare vor aduce în județul Sibiu un nou model prin care vor contribui la păstrarea tradițiilor, a obiceiurilor, dar și a meseriilor din străbuni și pe care urmașii noștri să le ducă mai departe cu mândrie.

Doar prin încurajarea antreprenoriatului cultural, prin formarea și susținerea acestui transfer de cunoștințe vom putea avea o dezvoltare sustenabilă a domeniului cultural. Doar adăptându-ne permanent la nevoile comunităților vom reuși să construim un viitor mai bun. Iar azi, echipa Muzeului ASTRA, a demonstrat încă o dată că, acolo unde iubirea pentru tradiție se îmbină cu dorința de a lăsa o moștenire veritabilă generațiilor care vin, totul este posibil.

Vă felicit, dragi colegi, pentru că prin toată munca pe care o depuneți sunteți mereu cu un pas înaintea vremurilor, pentru că de fiecare dată sunteți vizionari și nu vă gândiți doar la prezent. Sunt mândră de întreaga echipă!

Mult succes!”

Acesta este mesajul transmis de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniel Cîmpean, în cadrul evenimentului care, iată, demonstrează vigoarea, implicarea și neosteneala celor care activează în cadrul reputatului muzeu sibian, un loc geometric al inspirației, tradițiilor și culturii. Un eveniment care, prcatic, face un pas important în viața unui prestigios simbol al vieții culturale a Sibiului și nu numai.

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest