CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

MIIIIIR

Se leagă fapta și cu vântul, se leagă satul cu cerul și pământul și dăinuie nealterată TRADIȚIA. Așa s eîntâplă aici, în miez de Mărginime. La Săliște!

Un vechi obicei din Săliște, legat de Învierea Domnului, a fost scos la lumină de elevii noștri: Alex Coarfă, Răzvan Ilieș, Raul Moga, Ștefan Tarcea, Ilary Rotaru, Alexia Moga, Adelina Costandel, Anamaria Atasiei, Maria Iancu, Paula Gâță, Georgiana Milea (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu) și Ruxandra Nicorescu.

"Mironosițele", dramă în versuri, compusă în anul 1852 de Picu Pătruț, cântăreț la Biserica Mare din Săliște, a fost pusă în scenă pentru prima dată în 1853. Anul acesta interpretarea copiilor noștri îndrumați de doamna profesor elena julieta Nicorescu a bucurat inimile săliștenilor prezenți la biserică în a doua zi de Paști. Aceeași bucurie au resimțit-o și credincioșii din Jina care au participat astăzi la Sfânta Liturghie.

Da, așa înviață Hristos în Mărginime și… atâta-i de plin, de frumos… de… ÎNVĂȚAT!

 

Mulțumiri și considerație doamnei profesor Elena Julieta Nicorescu pentru îndrumarea copiilor, iar elevilor pentru implicare și părinților acestora pentru susținere!

 

 foto: Liceul Săliște

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest