Write a comment

3MAI

1991:  Asociația Mondială a Ziarelor și Federația Internațională a Editorilor de Ziare adoptă Ziua Internațională a Presei Libere. De atunci încolo, se celebrează, pe tot mapamondul, Ziua Libertății Presei.

… “A treia putere în stat”, “câinele de pază al democrației”, presa  trebuie (... AR TREBUI), la drept vorbind, să fie unul dintre sfetnicii societății. Să își conjuge răspicat și demn rolul de cap limpedefață de tot ceea ce se petrece în societate- bine sau rău, să dea în vileag faptele cu obiectivitate și responsabilitate, să ofere modele dar și “să pună la zid” ceea ce dăuneaza, strică și dezumanizează. Cu asupra de măsură în ceea ce privește deontologia profesională, străduindu-se să taie din rădăcini bâlciul și ororile oferite de aceia- mulți, din păcate- care demisionează in fiecare ceas din profesia de om și pentru care contează numai straiul, nonvaloarea, gesturile ieftine și banii făcuți peste noapte.

A lucra în presă nu e o joacă de-a vorbele. Nu e doar încântarea de a avea în geantă microfon, reportofon și legitimația prinsă de cravată sau de buzunarul unde de obicei ții bricheta sau pachetul de țigări. Nu e doar o goana dupa evenimente, VIP-uri, ori lucruri sau întâmplări ieșite cu totul din tipare. JURNALISMUL e, sau ar trebui să fie pentru toți slujitorii mass-media, un act de civism, de curaj, de bun-simț, un act prin care să te pui mereu în starea de a oferi lecții, sfaturi, în starea de a îndrepta lucrurile, de a trage semnale de alarmă ori de câte ori este nevoie, de a apăra ceea ce este bun și frumos, ceea ce merită dus mai departe.

Și poate că n-ar fi rău să avem toate motivele din lume să credem, să conștientizăm faptul că în jurnalism NU se negociază, se dedică. Ăsta ar trebui să se instituie drept PRINCIPIU DE BAZĂ…

Azi, cu atât mai mult simțim nevoia să vă împărtățim gândurile noastre, să vă spunem că, în ciuda oricăror greutăți, a oboselii, poate, SUNTEM AICI. Treji, PE BARICADE! Pentru că știm că rolul nostru, acum, este cu atît mai important, cu cât acum informația, aceea CORECTĂ, pe calea adevărului, are un rol major în societate. Azi, mâine și întotdeauna,suntem aici pentru voi toți. Să vă informăm,să tragem senale de alarmă ori de câte ri e nevoie, ăs vă aducem în suflete cultura, și să vă amintim nestrămutatele tradiții, să vă facem atenți la ceea ce se întâmplă și, dece nu, să vădăm sfaturi.pentru că vă respectăm și vă iubim,pentru că… ne iubim și ne respectăm profesia și suntem conștienți de rolul său- câine de pază și… purtător de drapel...

De Ziua Mondială a Libertății Presei, echipa noastră adresează cele mai nobile gânduri și mulțumiri tuturor celor ce au ales să ne citească, sa ne fie alături... ca priteni și cititori și tuturor celor ce de-acum încolo vor alege să se informeze din articolele publicate de noi.

LA MULȚI ANI TUTUROR COLEGILOR DE BREASLĂ ȘI VOUĂ, NOBILI PRIETENI!!!  

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest