Write a comment

Ce e o ştire?- „Câteva propoziţii cu informaţii importante, aşa pe scurt”. Ce e un interviu?- „O conversaţie între doi oameni, dintre care unul e ziarist şi pune întrebări, ca să afle şi alţi oameni”. „Mi-ar place să îi pun întrebări lui Ronaldo sau lui Piovaccari”. Dacă nu ar exista ziare, reviste, televizor, de unde ar afla oamenii ce se întâmplă? „Păi tot de la ziarişti, că fără ei nu ştim nimic”. Aşa văd copiii rostul presei. Răspunsuri pline de farmec, inocenţă din partea unui puşti isteţ de numai 9 ani din Mediaş, iei, la Atelierul Micului Jurnalist, organizat în Dumbrava Veseliei din Sibiu. Atenţie, dibăcie, imaginaţie, bucuria de a cunoaşte lucruri şi fapte, de a spune pe şleau cum văd ei, copiii, lumea noastră, lumea lor.

Iar Iulian parcă e născut pentru a pune în pagina ziarului tot ce învaţă cu zâmbetul până la urechi, la atelierul care le deschide mintea micilor jurnalişti. Pentru că şi el, ca şi ceilalţi copii, are un cuvânt de spus. Despre lumea în care trăieşte, despre dorinţa de a avea şi ei, copiii, speranţe împlinite.

Iată, deci că micii jurnalişti dau dovadă că iniţiativa acestui atelier (organizat în fiecare joi, de la orele 17.00) este binevenită. Acolo, în „Dumbrava Veseliei” din Sibiu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest