Write a comment

Ziarul online SibiuNews a împlinit 1 an de existenţă, fiind lansat la 1 martie 2013. Ziar online care se adresează cititorilor din judeţul Sibiu, dar şi tuturor sibienilor de pe alte meleaguri (avem 5,35% cititori din Germania şi 4,77% cititori din SUA, conform datelor trafic.ro pe luna februarie 2014), SibiuNews a crescut lună de lună, impunându-se prin diversitatea informaţiei, echilibru editorial şi seriozitate.

Astfel, în luna februarie, în a 12-a lună de la lansare, SibiuNews a avut 12.113 cititori unici, număr impresionant la doar un an de la lansare, în condiţiile în care am apărut pe o piaţă stabilă, cu organe de media locale care au ani de zile în spate.

SibiuNews este un proiect Geflo Media SRL, societate înfiinţată în anul 2008 şi care din anul 2013 a început extinderea în afara judeţului Cluj, prin proiecte regionale, SibiuNews fiind primul dintre acestea, urmând ca în acest an să fie lansat cel puţin un alt ziar online judeţean.

Proiectul SibiuNews a adus câteva noutăţi pe piaţa mass media locală:

- Anunţuri de mică publicitate care pot fi postate pe site GRATUIT.

- Rubrica "Ştirea Cititorului", unde sibienii pot sesiza diverse probleme sau ne pot transmite informaţii care cred că ar merita să fie promovate, fiind o bună posibilitate şi pentru cei care cochetează cu jurnalismul sau au o înclinaţie pentru acest domeniu.

- Categoria "Opinie", unde găzduim opiniile exprimate de oameni politici, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti (nu contează că sunt sau nu de la organul nostru de media!), oameni din administraţia locală, studenţi, medici sau orice alţi oameni care au ceva de spus, argumentat şi asumat. Aşteptăm în continuare materiale de opinie de la dvs, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

- Difuzarea, prin intermediul unei secţiuni speciale, a ştirilor video-tv locale (în prezent: Antena 1 Sibiu şi Nova TV Mediaş).

- Secţiuni proprii de înregistrări video şi galerii foto, de la diverse evenimente sau acţiuni.

- Cotaţiile actualizate ale Bursei BVB.

- Secţiune dedicată blogurilor locale reprezentative, care conţin informaţii sau opinii de interes public. dacă ai un blog şi vrei ca acesta să fie promovat prin intermediul Sibiunews (denumire şi ultimele 3 postări), contactează-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Şi nu ne oprim aici! Vor urma:

- Interviuri video cu diverse persoane, din diverse domenii de activitate.

- Etc. Aşteptăm şi sugestiile/părerile/preferinţele dvs.

Însă, deşi suntem lansaţi abia de un an, deja am devenit organul de media local cu cei mai mulţi fani/aprecieri pe Facebook (citeşte AICI), cea mai mare reţea de socializare la nivel mondial. Iar pentru asta, vă mulţumim foarte mult! Nu e un lucru uşor, să ajungi într-o astfel de poziţie pe o piaţa media deja formată şi stabilizată de ani de zile, iar asta vi se datorează în mare măsură dvs, cititorilor noştri care ne-aţi apreciat munca şi intenţiile.

Echipa SibiuNews este formată, în acest moment, din 3 persoane:

Angela Carabaşu - redactor/coordonator al SibiuNews.

"In fiecare zi, va tinem la curent cu ceea ce se intampla in Sibiu si incercam sa va aducem atat stiri, cat si reportaje care sa va fie pe plac, dar si folositoare.

A fost un an in care voi, cei care ne cititi, ne-ati apreciat, dar, ceea ce e si mai important, criticat pentru ca, asa cum se zice, critica este constructiva.

Suntem fericiti ca v-am castigat, vrem sa va pastram si sa va cunoastem. Va invitam sa participati la crearea sibiunews.net, un site care se doreste al vostru si care vrea sa raspunda cator mai multe probleme pe care sibienii le au".

Nicoleta Ioniţă - reporter/colaborator al SibiuNews.

"Pentru echipa SibiuNews, 1 Martie 2014 înseamnă un ceas aniversar. Un an de ştiri, interviuri, reportaje, opinii, evenimente... primul an de activitate, un an plin de succese împreună cu cititorii noştri.

Mereu « la zi », mereu la momentul oportun, cronicari ai zilei de azi, de mâine, dar şi păstrând memoria tradiţiilor şi istoriei unui loc ALES, aşa cum este Sibiul în esenţa sa. Aşa am fost şi aşa dorim să rămânem: un ziar vertical, pentru că « în jurnlaism nu se negociază, se dedică ». 

Aşadar, întâmpinând primăvara cu propria noastră sărbătoare, mulţumim tuturor cititorilor şi colaboratorilor noştri şi promitem să păşim în noul an SibiuNews cu cele mai alese gânduri pentru toţi sibienii şi pentru toţi cititorii noştri - cei de aici, din toată ţara şi de pretutindeni (Italia, Japonia, Praga, Spania - printre care se numără şi cititori celebri precum Soprana Anda Louise-Bogza - primadona operei din Praga, maestrul uruguayan Ignacio Pilone - absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti, actualmente dirijor la Opera din Madrid, actorii Cristian Martin, Ilie Gâlea, Marius Rizea, artiştii celebrului Ansamblu Folcloric Junii Sibiului şi Ceata Junilor, maestrul Radu Nechifor, Alteţa Sa Principele Radu şi mulţi alţii).

1 martie 2013-1 Martie 2014. Un an de muncă, un an dedicat scrisului. În numele uneia dintre cele mai frumoase profesii din lume. Şi pentru că toate acestea aveau nevoie de un nume, s-au numit SibiuNews".

Gelu Florea - manager/promovare/webdesign la SibiuNews.

"Proiectul SibiuNews este unul complex, care se dezvoltă etapizat. A fost o primă etapă, respectiv primul an de funcţionare, în care am arătat cam ce fel de presă vrem să facem: una profesionistă, echilibrată, asumată, fără a aluneca în zona de tabloidizare, doar cu gândul la cititorii care i-am putea atrage cu o astfel de abordare. Cred că Sibiul merită mai mult!

SibiuNews a fost astfel proiectat şi gândit, după o reţetă deja testată în alte proiecte, să permită o interacţiune cu cititorii, să le ofere acestora posibilitatea de a pune anunţuri gratuite la mica publicitate, să posteze comentarii diverse, să fie informaţi prompt şi la zi despre ceea ce se întâmplă relevant în Sibiu, fiind un ziar care abordează exclusiv nivelul local, fiind dedicat exclusiv sibienilor, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Pot spune că premisele după un an de funcţionare sunt mai mult decât favorabile. Am depăşit 12.000 de cititori unici în luna februarie 2014, ceea ce înseamnă mult pentru un proiect media nou apărut pe piaţa sibiană. Le mulţumesc colegelor mele pentru că au reuşit să facă din SibiuNews o opţiune pentru sibienii care vor să se informeze online. Suntem într-o dezvoltare continuă, o dezvoltare din care cititorii noştri au numai de câştigat.

A fost primul an, un an în care am învăţat să mergem. Drumul nostru continuă şi sunt convins că sibienii vor aprecia proiectul nostru media".

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest