Write a comment

  • 1991:  Asociația Mondială a Ziarelor și Federația Internațională a Editorilor de Ziare adoptă ziua internațională a presei libere. De atunci incolo, se aniverseaza, pe tot mapamondul, Ziua Mondiala a Libertatii Presei.

… “A treia putere in stat”, “cainele de paza al democratiei” , presa  trebuie, la drept vorbind, sa fie unul dintre sfetnicii societatii. Sa isi conjuge raspicat rolul de cap limpede fata de tot ceea ce se petrece in societate- bines au rau, sad ea in vileag faptele cu obiectivitate si responsabilitate, sa ofere modele dar si “sa puna la zid” ceea ce dauneaza, strica si dezumanizeaza. Cu asupra de masura in ceea ce priveste deontologia profesionala, lasand in urma balciul si ororile oferite de aceia- multi, din pacate- care demisioneaza in fiecare ceas din profesia de om si pentru care conteaza numai hainele, fitele si banii facuti peste noapte.

A lucra in presa nu e doar o joaca de-a vorbele. Nu e doar o goanna dupa evenimente, VIP-uri, ori lucruri sau intamplari extraordinare. E, sau ar trebui sa fie pentru toti slujitorii mass-media, un act de civism, de curaj, de bun-simt, un act prin care sa te pui mereu in starea de a oferi lectii, de a inderpta lucrurile, de a trage semnale de alarma ori de cate ori este nevoie, de a apara ceea ce este bun si frumos, ceea ce merita dus mai departe.

… Si poate ca n-ar fi rau sa avem toate motive din lume sa credem, sa constientizam faptul ca in journalism NU se negociaza, se dedica.

De Ziua Mondiala a Libertatii Presei echipa noastra adreseaza un gand bun si multumiri tuturor celor ce au ales sa ne citeasca, sa ne fie alaturi si tuturor celor ce de-acum incolo vor alege sa se informeze din articolele publicate de noi.  

 

 

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest