Write a comment

Românii au tendinţa de a se autodiagnostica şi caută informaţii despre sănătate pe internet. Posibil sub incidenţa unui sistem de sănătate în care încă nu au încredere, dra şi a valului de ştiri alarmante privind Ebola sau alte boli care ameninţă lumea, numai anul trecut Google a înregistrat 550 milioane căutări în acest domeniu, locul doi după turism şi înaintea celui financiar şi de frumuseţe, peste 56% dintre căutări fiind despre problemele de sănătate.

Totodată, potrivit datelor Google România, 25% dintre căutări au vizat serviciile de sănătate, iar 12% serviciile farmaceutice.

"Anul trecut au fost 550 milioane de căutări în domeniul sănătăţii, este foarte mult. Comparând cu alte sectoare precum cel de frumuseţe şi îngrijire personală, financiar şi turism am rămas surprins, pentru că mă aşteptam ca oamenii să caute mai multe informaţii despre produsele de înfrumuseţare, dar partea de sănătate depăşeşte acest segment inclusiv cumulat cu finanţele", a declarat Răzvan Iordache, Industry Analyst la Google România, în conferinţa Healthcare Connections, ciatat într-un articol publicat de Mediafax.ro.

În topul căutărilor privind problemele de sănătate se află subiecte precum Ebola, calculator sarcină, hemoroizi şi zona zoster. În cazul serviicilor de sănătate cele mai multe căutări au avut ca obiect reţelele farmaceutice private.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest