Write a comment

Ce frumoși erau oamenii altădată! Ce chipuri pline de lumină, într-o ruralitate sacră, într-o blândețe a satului multisecular...

 

Aceste fotografii vechi sunt mici momente din viața oamenilor și a familiilor care au trăit odată în Vurpăr. Au un farmec aparte și ne transpun într-o lume cumva... enigmatică, dar plăcută, dulce-amăruie, dispărută de mult, despre care, unii dintre noi, am auzit doar din cărți. Într-o lume în care aproape oricine are o cameră foto, obsesia pentru imagini este mai mare ca oricând. În urmă cu aproape un secol, însă, fotografia era ceva extrem de rar, iar cei mai mulți oameni nu erau fotografiați niciodată.
Îi privești în fotografii, îi vezi tineri, zâmbitori și plini de speranțe, cu zâmbete enigmatice și povești doar de ei știute. Poveștile lor mai dăinuie în amintirea copiilor și a nepoților lor, viețile lor sunt poate de mult apuse, dar acel moment din viața lor în care au stat temători și curioși în fața aparatului de fotografiat sunt urme ale trecerii lor pe acest pământ sunt clipa prin care au ajuns aproape de noi. Cine le mai știe poveștile și povețele, dorurile și... urmașii? Cine îi mai ține minte?

Foto: Comuna Vurpăr

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest