Write a comment

Primăvara, la Copșa mare… îți umplu ochi imagini ca aceasta, cu oameni gospodari, cu tradiția veche a ghibolelor crescute după tact, și rituri nealterate… Știu ei bine, oamenii de aici de ce le cresc...!

 

În unele zone din Ardeal, bivolițelor li se mai spuen drigane. Driganele dau un lapte gras, foarte bun, sunt puternice și… încă țin, iată, tardiția pe meleagul ăsta binecuvântat.

Bivolul (Bubalus bubalus) este o specie de bovide originare din Asia de SudAsia de Sud-Est și China. În prezent mai poate fi întâlnită și în unele țări din EuropaAustralia și America.

 Demn de știut, laptele de bivoliță are cu circa 40% mai multe proteine în comparație cu cel de vacă. Mai exact, 100 ml de lapte de vacă conțin 70 kcal, în timp ce aceeasi cantitate de lapte de bivoliță conține 100 kcal.

Concret, laptele de bivoliță are de aproape două ori mai multe grăsimi decât cel de vacă, atât grasimi monosaturate, cât și polisaturate. Avantajul este că îți crește senzația de sațietate pentru mai multă vreme.

Potrivit specialiștilor, laptele de bivoliță are cu 40% mai multe proteine în comparație cu cel de vacă

De asemnea, laptele de bivoliță este mult mai sănătos deoarece are cu 58% mai mult calciu decât cel de vacă. În plus, este bogat în magneziu, potasiu și fosfor. Este o sursă buna de Vitamina B12, Vitamina E, Vitamina A și riboflavină, necesară pentru formarea anticorpilor, a celulelor pielii și a celulelor roșii ale sângelui.


Foto: Giovanna Bassetti

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest