Write a comment

Marginimea Sibiului

În data de 28 aprilie 2020 a avut loc a doua întalnire a grupului tehnic de lucru pentru Mărginimea Sibiului organizată in cadrul proiectului “Revitalizarea zonelor defavorizate și a zonelor montane prin turism alternativ durabil” proiect finanțat prin programul INTERREG EUROPE 2014-2020Intâlnirea a fost organizată de Primăria Rășinari si ADR Centru in calitate de parteneri ai proiectului. 

Datorită contextului actual generat de pandemia cu noul coronavirus, intalnirea participantilor a avut loc on line. Din grupul tehnic de lucru fac parte reprezentanti ai primăriilor din Mărginime, reprezentanti ai Universității Lucian Blaga Sibiu, reprezentanți ai Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri – Turism, reprezentanți ai ocoalelor silvice, reprezentanti ai ONG-urilor si altii. 

Discutiile din cadrul intâlnirii au fost concentrate pe tema ecoturismului, astfel s-a realizat o analiza SWOT a Mărginimii Sibiului. Au fost analizate punctele tari si punctele slabe in domeniul ecoturismului, precum si oportunitatile pentru ecoturism in Marginimea Sibiului.  De asemenea, au fost evidențiate exemple de bună practică din Mărginimea Sibiului din domeniul ecoturismului, precum: Picnic in Cindrel, Festivalul Branzei si al Tuicii, My Transylvania - Brunch, Povestea lânii, Ziua Vărzarului, Festivalul Bujorul de Munte si altele. Discutiile sunt importante si in contextul in care in anul 2021 Sibiul devine Capitala Europeană a Drumeției, iar prin Programul Operational Regional 2021-2027, Sibiul si-a propus sa devină o destinație verde până in anul 2030. 

Totodată, discuțiile au fost concentrate pe identificarea de soluții, sugestii și noi abordări în domeniul ecoturismului în contextul actual generat de pandemia de COVID -19. 

Vă reamintimă că proiectul a fost lansat oficial pe 01 august 2019 în Portalegre, Portugalia, ocazie cu care a fost semnat și acordul de parteneriat. Obiectivul principal al proiectului constă în îmbunătăţirea instrumentelor politice regionale şi locale care abordează dezvoltarea turismului montan, ca alternativă de dezvoltare economică, beneficiind de modele de bună practică oferite de partenerii Europeni ai proiectului: Regiunea Alte Alentejo din Portugalia, Regiunea Teruel din Spania, Euroregiunea Plevna-Olt din Bulgaria, Districtul Derry Strabane din Irlanda de Nord, Marea Britanie, Regiunea Zasavje din Slovenia, ARD Centru si Primaria Rasinari, Romania. Prima întânire a grupului tehnic de lucru a avut loc in data de 25 octombrie 2019 la Rășinari. 

Mai multe detalii pe pagina web a proiectului https://www.interregeurope.eu/ramsat/

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest