Write a comment

00000000ONU

”Născut în Cârțișoara la 03.12.1931 din părinții Nicolae și Silvia (Budac) Bucurenciu fiind cel mai mare dintre cei 3 copii(Ioan, Andrei și Olimpia). A făcut 7 clase la școala generală din Cârțișoara, după care s-a dedicat creșterii animalelor în special a oilor.

In 20.02.1955 s-a căsătorit cu Lucreția Grovu împreună cu care și-au construit casa pe amplasamentul casei părintești și cu care are 3 fete (Silvia, Mariana și Virginia)

Până în 1991 a păstorit oile CAP-ului perioadă în care a fost și brigadier de câmp. După perioada comunistă a cumpărat cei doi cai cu care a lucrat la colectiv și a păstorit cele peste 200 de oi pe care le avea.

În anii '90 a fost "stăpân de munte" atât în Bâlea, cât și în Valea Doamnei.

Tata On- așa cum îi spuneam- a fost un mare iubitor de animale. Îmi amintesc ca niciodată nu intra în casă sa mănânce când se întorcea de la câmp decât atunci când animalele aveau mâncare și apă.

A fost un om cu frică de Dumnezeu și cu inima mare, mergea în fiecare duminică la biserica din Oprea unde a fost și cantor și a ajutat pe oricine îi cerea ajutorul.

O parte din ciobanii de astăzi au făcut "ucenicia" cu el. Pe lângă fetele lui și noi nepoții am făcut ucenicie la stână la dat în strungă, lucru care mi-l aduc aminte cu drag.

A iubit acest sat și îmi aduc aminte cum aduna gunoaiele din șanțul din fața casei și de lângă biserică.

Poate în ziua de astăzi tocmai asta ne lipsește să facem lucrurile cu pasiune și să iubim locul natal.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Povestite de Daniela Luca. De luat aminte din… așa pline de dor amintiri. Dragu' ni-i să re-cunoaștem azi… OAMENII-LECȚIE care au pus temelie satului!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest