Write a comment

RADU1

„Ionut e fiul lui Costel si al Doinei. I se zice in sat "Ionut lu' Costel lu' Radu".

Il cunosc pe Ionut inca de cand era in clasa a II-a. Inca de mic copil a participat alaturi de familia sa (bunici, parinti si cu sora Alina) la diverse munci ale campului. Ionut era cel care mana calul si caruta familiei si cu tatal Costel alaturi in fata si cu toti ceilalti in spate.

Multi ani i-am avut pe familia Radu alaturea si am avut bucuria ca multe zile sa vina la noi in curte. Ne-au lucrat pamantul peste 6 ani si sunt foarte bucuros ca i-am putut si noi in felul nostru sa-i sprijinim sa se dezvolte si sa traiasca din agricultura si cresterea animalelor. Pe Ionut l-am vazut crescand an de an si fiind an de an tot mai muncitor. De mic copil, a fost um om politicos, respectuos, calm, priceput, curajos. As zice ca a preluat de la virtutile cele mai frumoase ale parintilor sai. Poate in timp va dovedi si talentul de povestitor remarcabil al tatalui sau Costel si care as zice ca in zilele lui bune, se apropie mult de prestanta marelui Florin Piersic. Costel are adesea niste povestiri remarcabile si care prin limbajul trupului, prin dialectul local de Cartisoara, prin patos, prin sinceritate, prin dezinvoltura, impresioneaza in mod deosebit pe cei din jur.

Ionut a crezut in sansa sa. A crezut in tara sa. A crezut in campurile sale. A crezut in viata frumoasa si plina de farmec in Cartisoara sa natala. De aceea pe Ionut l-am gasit pe Ionut mereu si mereu in sat, nu i-a placut nici Timisoara unchiului Dr. Hummer, nici Sighi-ul, nici strainatatea. Pentru Ionut adevarata casa a fost si este casa parinteasca de pe Transfagarasan iar viata sa este munca pentru driganele sale, pentru ghitai, pentru munca campului, pentru comunitate.

Acestea sunt pentru Ionut, acuma deja un veritabil domn Ionut Radu, atat identitate, pasiune, dragoste dar si rost in viata. Un om care nu a plecat capul nici in stanga, nici in dreapta, nu s-a lasat dus "in buruieni" si a fost serios si muncitor. Unul din oamenii care fac cu adevarat cinste si onoare ocupatiilor traditionale si valorilor autentice din Carisoara bazate pe vrednicie, sacrificiu si munca.

Sambata, 12 septembrie 2020, Ionut va face un nou pas important in viata sa de producator. Va participa la Targul producatorilor de la Muzeul Satului cu telemea, cu pastrama de oaie si cu pastrama de capra. BRAVO IONUT, sa fie intr-un ceas bun, eu voi fi primul tau cumparator! Sa fii sanatos si puternic pentru a te gasi mereu intr-un loc de cinste si fruntas in Cartisoarei, in randul acelora care produc si pun pe masa hrana si pentru alti oameni.

Lui Costel si Doinei le transmit sincerul respect. Au crescut si educat intr-un mod deosebit pe fiul lor si astazi in urma bunicilor lui Ionut (oameni foarte muncitori), il avem azi in loc pe Ionut si cu sotia sa Livia. Sunt bucuros ca ei duc cu demnitate mai departe un blazon de oameni deosebiti in Cartisoara”.

Povestite cu har si respect de dl Laurentiu Dorodici. Si, uite-asa, aflam de un om-lectei, un om frumos prin ale sale, de la care avem atatea a invata! Cartisoara si… ai sai… faini gospodari!

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest