Write a comment

Eystein Rossum - corespondent al departamentului politic la publicația Mediehuset Bergens Tidende, o publicație de mare tiraj din Norvegia de Est și Naustdal - împreună cu o echipă de fotojurnaliști, a sosit la Sibiu pentru a participa la marșul-miting de protest, de sâmbătă, 30 ianuarie 2016.

 

Suntem uimiți de numărul impresionant de persoane angajate în aceste demersuri. Vrem să aflăm mai multe detalii despre reacția României în acest caz”, a declarat Eystein Rossum.

Scopul mitingului este acela de a protesta pașnic față de abuzurile săvârșite de instituția Barnevernet din Norvegia, și de solidaritate cu familiile Bodnariu, Nan și Rădulescu, despărțite în mod inuman și violent de proprii copii.

Demonstrația va începe la ora 12.00, în fața Gării din Sibiu, urmând mai apoi traseul: str. Constituţiei, Bdul Corneliu Coposu, Teatrul Radu Stanca, pietonala Nicolae Bălcescu, și Piaţa Mare din Sibiu, unde vor avea loc câteva cuvântări ale personalităților invitate, autorități locale, politicieni și reprezentanți ai comunității evanghelice. Și-au confirmat prezența la eveniment, repreprezentanți ai bisericilor ortodoxă, evanghelică CA, lutherană și reformată.

Prin acest marș-miting, o inițiativă a bisericilor evanghelice neoprotestante din Sibiu, creștinii își exprimă public și ferm, solidaritatea cu familiile Ruth și Marius Bodnariu, Mihaela și Dumitru Nan și cu Claudia și Marius Rădulescu, dar și cu celelalte familii ale căror copii au fost răpiți de statul norvegian, în mod abuziv, la adăpostul unor legi inumane și nedrepte.

Organizatorii apreciază și susțin eforturile făcute de autoritățile române pentru întregirea familiilor afectate, și cer statului român să se implice ferm, pe toate căile diplomatice și juridice, în vederea revenirii copiilor români din Norvegia în mijlocul familiilor lor.

 

Cerem instituțiilor europene și autorităților române, să se implice în corectarea abuzurilor făcute de statul norvegian împotriva drepturilor fundamentale ale copilului și ale familiei. Potrivit Sfintelor Scripturi, noi credem că familia este unirea dintre un bărbat și o femeie, care își cresc împreună copiii. Vrem să ne apărăm familiile, valorile și identitatea noastră creștină”, a declarat lect. univ. dr. Ioan BRIE, rectorul Institutului Teologic Penticostal din București și pastor al Bisericii Creștine „Emanuel” din Sibiu.

Locuitorii din Sibiu și împrejurimi, indiferent de naționalitate, confesiune sau religie, sunt invitați să se alăture acestui demers de solidaritate cu familiile BODNARIU, NAN și RĂDULESCU. Organizatorii estimează participarea unui număr de 2.000 de persoane.

 

 

Surse foto: www.flickr.com

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest