Write a comment

Biserica evanghelică din Movile este una dintre cele trei biserici fortificate medievale care vor fi restaurate prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural. Ambasadorul Hans Klemm a donat joi, 4 mai, aproape 60.000 de dolari Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice din Sibiu. (https://go.usa.gov/x5wkK)

 

În data de 4 mai 2017 biserica a fost vizitată de ambasadorul american Hans Klemm, care a înmânat episcopului luteran Reinhard Guib un cec pentru restaurarea monumentului.

***Există mai multe detalii interesante care particularizează biserica Sf. Mihail (satul Movile, comun aIacobeni). Ferestrele, mai ales cele de pe fațada nordică, sunt plasate asimetric, chiar la întâmplare, motiv pentru care s-a presupus că actuala construcție înglobează fragmente din una mai veche. Fântâna descoperită în mijlocul sălii confirmă, ca de altfel și turnul de flancare, caracterul defensiv al bisericii.

 

Fortificația

Potrivit datelor destul de succinte înscrise pe wikipedia.org, biserica a fost înconjurată de o incintă poligonală, bine adaptată terenului și sprijinită în unele segmente de contraforți. Turnul de poartă amplasat în partea de miazănoapte încă mai păstrează ghidajele de piatră prin care se cobora hersa.

 

 

Foto:U.S. Embassy Bucharest



Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest