1 Comment

Dr Kornel Goldstein (sibian)- fost medic de laborator în NETANYA (a absolvit Facultatea de Medicină din TEL AVIV. Are însă, dincolo de nobila profesie, de vârstă și de... distanță, un mare hobby: Pictura. Ea e apa vie care i-a ținut și-i ține vie amintirea Sibiului și-i ostoiește dorul de orașul natal, acolo unde a locuit... în miezul burgului, pe strada Azilului nr 1 (de altfel, acolo, la fereastră, stătea și desena sau picta, impresionat de ceea ce îi oferea peisajul dimprejur; este autodidact într-ale artei).

 

Dr Kornel Goldstein s-a născut în 1939 și a absolvit Luiceul cu Bacalaureatul la 10 clase, după... moda vremii, la „GHEORGHE LAZĂR”, unul dintre cele mai prestigioase licee din Sibiu. Din 1960 trăiește în Israel, a făcut o carieră în medicină (a avut timp de 37 de ani laboratorul său privat în NETANYA), dar n-a lăsat nicând deoparte pictura, desenul, ba chiar a avut câteva expoziții cu lucrările sale și a împletit frumos, liniștitor, munca de medic cu aceea de artist.

Mai mult, a participat activ la... 3 războaie în liban- în 1967, 1973 și 1982, a văzut multe și viața sa e acum ca un roman pe care-l poate povesti demn nepoților...

Drept e, ce iese din mâna domnului doctor e minunat și... poartă amprenta DORULUI și a acelui sentiment uriaș care împletește iubirea cu respectul față de locul natal... feericul SIBIU plin de poveste...

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Schwartz Liviu · 10:04 06/08/2020
    Pana la aceasta publicatie, n-am stiu ca este si pictor. Cornel este o persoana exceptionala, iar familia lui este grozava. Sotia este pianista originala din Tg Mures . iar cei doi copii, fata si baiat, si ei pianisti .


Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest