CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Hosman un loc, un sat... de poveste, undeva în județul Sibiu. Aici, oamenii și peisajele se inspiră reciproc și minten dau să nască fapte și idei frumaose care prind rădăcini... și mai apoi dau rod.

 

Holzstock Festival este un mic festival de muzică care anul acesta ajunge la ceea de-a cincea ediție. Festivalul are loc în satul Hosman de pe Valea Hârtibaciului, între 17 și 19 august. Vecinătatea bisericii-cetate din Hosman dar și priveliștea extraordinară spre Munții Făgăraș oferă un cadru unic pentru desfășurarea acestui festival. În cele două zile de festival, participanții, atât localnici cât și sibieni, se bucură împreună de muzică, ateliere de lucru/creație, activități sportive, vizionarea unor filme, discuții și cântece la foc de tabără, dar și de posibilitatea de a face mici drumeții în zona satului Hosman. Astfel se crează o punte între sibieni și locuitori ai Văii Hârtibaciului.

Proiectul este înscris la maratonul Internațional Sibiu 2018.

Suma promisă: 3030 de lei. Target: 4500 de lei.

 

Detalii și înscriere aici: http://maratonsibiu.ro/holzstock-festival-mic-si-fain-in-valea-hartibaciului-7995/

În societatea actuală, modul de petrecere a timpului liber s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, o mare parte din timp o petrecem în mediul virtual, interacționând astfel cu prietenii și cunoscuții, iar dățile în care părăsim propriile locuințe, le petrecem des în oraș. Astfel ajungem să nu cunoaștem zonele din apropierea Sibiului și în același timp ajungem să interacționăm tot mai puțin cu natura, neobservând starea de deteriorare a acesteia. Mărimea mai mică a festivalului dar și activitățile desfășurate pe durata festivalului fac oportună interacționarea cu alți oameni, cât și interacțiunea cu natura care ne înconjoară. Pe de altă parte festivalul este și ceva inedit pentru săteni, cei mai mulți de etnie rromă, iar mulți dintre ei nu au participat niciodată la un festival. În cadrul proiectului ''Elijah'' din sat copii învață să cânte la instrumente muzicale. Acești copii au prin intermediul acesti festival posibilitatea să asculte și să interacționeze cu diferiți muziceni.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest