Write a comment

Ziua de sâmbătă a fost o zi extrem de dificilă pentru Serviciul Public Salvamont Sibiu: pe parcursul zilei, s-au înregistrat 7 intervenții, dintre care 6 pe pârtiile de schi, iar una gravă în zona montană, în amonte de Cabana Suru. 


În jurul orei 17.00, Serviciul Public Salvamont Sibiu a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui turist care a alunecat într-o zonă abruptă, fiind suspectat de fractură de membru inferior și a
flându-se în stare de inconștiență.
S.P.J. Salvamont Sibiu a format
imediat o echipă de 8 salvatori montani care a ajuns la Cabana Suru, acolo unde accidentatul fusese transportat de către colegii săi de tură.

La fața locului, salvatorii montani au constatat că persoana (în vârstă de aproximativ 35 de ani) se afla în stop cardio-respirator de aproximativ 50 de minute (primele manevre de resuscitare au fost inițiate de către colegii victimei). Salvatorii montani au continuat manevrele de resuscitare conform protocolului, folosindu-se și un defribilator semi-automat, dar, din nefericire, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Corpul neînsuflețit a fost coborat din munte de catre salvamontiști în decursul zilei de duminică și predat Serviciului Județean de Medicină Legală Sibiu.

Salvamontiștii ne îndeamnă la responsabilitate în desfășurarea activităților montane.

Foto: Actiune Suru

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest