Write a comment

"Uniunea Europeană nu e o construcție pentru state, ci pentru cetățeni, pentru oameni". O teză explicată cu răbdare și în diferite registre studenților de la Facultatea de Litere și Științede la Ploiești de Traian Băsescu. În fond, însă, contează ce a spus fostul președinte. Acesta a ținut, întâi de toate să atragă atenția că, în momentul de față UE înseamnă cam jumătate de miliardde cetățeni, cu tot cu Regatul Unit.

 

Trebuie știut, a semnalat fostul președinte, că UE nu a plecat de la criterii economice, ci de la nevoia de a da o soluție politică pentru PACE.

În contextul dat, Traian Băsescu a făcut mai multe referiri la ultima Conferință de Pace de la Munchen, care a avut loc în urmă cu vreo câteva săptămâni (eveniment mediatizat… oarecum și la noi, în România, după spusele lui Băsescu). Ei bine, ar fi de menționat că la acest eveniment major au fost prezente cca 600 de personalități politice, dar și din sfera economiei, precum și o serie de analiști "de cea mai înaltă calitate- din topul gândirii", cum a precizat fost președinte.

Ar fi de știut că în cadrul întâlnirii de la Munchen s-a discutat pornind în mod expres de la reașezarea raportului de forțe la nivelul Uniunii Europene (și în perspectiva BREXIT), totul raportat la elemente de actualitate, cum ar fi: posibila retragere a SUA din Acordul forțelor nucleare intermediare, relațiile UE-SUA, retragerea SUA din Acordul cu Iranul, relațiile cu Siria, noua cursă a înarmărilor (pentru că, iată, se vorbește tot mai mult depsre așa ceva).

"Nu s-a ajuns la nicio concluzie! Concluzia, practic, e că ne aflăm într-o Europă dezbinată. Și lumea occidentală e dezbinată. Vorbim de o lume ÎN CRIZĂ DE SOLUȚII. Vorbim, de asemenea, de… CREȘTEREA TENSIUNILOR dintre UE și SUA. Și statele Uniunii sunt conștiente că există fricțiuni între UE și SUA, mai cu seamă legând totul de subiectul Acordului cu Iranul", a mai subliniat Traian Băsescu.

*Întâlnirea fostului președinte cu studenții din ploiești NU A AVUT CARACTER POLITIC.

 

sursa foto: Partidul Mișcarea Populară

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest