Write a comment

Primăria Municipiului Mediaș în colaborare cu Unitatea Militară 01810 Mediaș și Protopopiatul Ortodox Român Mediaș vor celebra, în acest an, Ziua Drapelului Național, o sărbătoare devenită tradiție la nivelul întregii țări, ce evocă momentul istoric de la 1848 de recunoaștere și instituire oficială a tricolorului ca drapel și simbol unitar al națiunii române.

 

Evenimentele dedicate sărbătoririi Drapelului Național vor debuta marți, 25 iunie 2019, de la ora 18.00, în Piața Corneliu Coposu, cu un ceremonial militar și religios de coborâre a acestuia de pe catargul din fața Primăriei Mediaș și purtarea, cu onoruri militare la Catedrala Ortodoxă ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” unde va avea loc slujba de sfințire.
Potrivit anunțului făcut de organizatori, a doua zi, 26 iunie, de la ora 12.00, drapelul va fi arborat din nou, în Piața Corneliu Coposu, în cadrul unei manifestări festive ce va evoca însemnătatea, semnificațiile și evoluția simbolurilor naționale de-a lungul istoriei noastre.
Evenimentul din acest an se va bucura și de prezența fanfarei ,,FORMUSIKA” din Sibiu, condusă de
maestrul Viorel Mailat. Îndrăgiții muzicieni vor susține în data de 25 iunie, după încheierea primei zi a festivităților, în jurul orei 18.30, un concert extraordinar în Piața Regele Ferdinand I.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest