Write a comment

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, are bucuria de a vă anunța că duminică, 14 iulie, între orele 17.00 și 20.00, Marele Maestru Emerit al Sportului Românesc, Ivan Patzaichin, va fi prezent la ASTRA Multicultural!

 

Domnul Ivan Patzaichin va fi prezent în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului alături de Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23, iar prin acest demers se alătură evenimentului ASTRA Multicultural cu un atelier pentru copii și plimbări cu canotcile Rowmania.


Indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, cei interesați sunt bineveniți pentru a vâsli în canotci de 10+1 locuri. Cei mici sunt invitați să vadă cum se fac bărcile, fiindcă
va fi organizat un atelier special pentru ei, o primă lecție de introducere în construcția de bărci de lemn – Atelierul Mobil.

Evenimentul își propune să prezinte diversitatea și bogăția patrimoniului cultural și hidrografic românesc într-o manieră care să-i determine pe participanți să își asume tradițiile și obiceiurile și să îi învețe cum să le adapteze la nevoile și specificul modernității.

Activitățile fac parte din campania Apele Unite ale României (A.U.R) inițiată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și desfășurată în parteneriat cu Atelierul Mobil. Aceasta propune activități de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber - în speranța angrenării comunităților într-un exercițiu de descoperire, prețuire și protejare a apelor ce le traversează, de valorizare a peisajului urban riveran, folosindu-se de următorul motto: O apă sănătoasă și iubită de locuitori poate contribui la consolidarea profilului identitar al localității.

DEMN DE ȘTIUT...

Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 are scopul de a realiza și promova proiecte de dezvoltare durabilă de interes local și regional. Asociația s-a constituit la inițiativa marelui sportiv Ivan Patzaichin și își propune să devină un exponent de succes al conceptului de antreprenoriat social.

Atelierul Mobil a fost dezvoltat de către Viorel Gheorghe, antreprenor, din dorința de a dezvolta un proiect menit să ofere copiilor din satele și orașele României posibilitatea de a avea parte de momente de antrenament, delectare, cercetare si acumularea unor cunoștințe importante prin intermediul unui atelier de construcție a unei canotci.

Haideți să vă bucurați cu toții de ceva inedit, frumos, tradițional...

 

 

 

foto: Oana Radu Turcu, Sorin Nainer

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest