Write a comment

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, găzduiește în perioada 28-29 august 2019 un... mmmmm... nemaipomenit atelier gastronomic de brutărie. 

 

Deoarece anul acesta Sibiul poartă titlul de Regiune Gastronomică Europeană, și-au anunțat prezența la Muzeul ASTRA o serie de... calfe călătoare din domeniul gastronomic – bucătari, brutari, cofetari.

Calfele, cu înstăpânita lor tradișie, își doresc să transmită o parte din cunoștințele lor localnicilor și turiștilor interesați de bucătăria tradițională.

Participarea la ateliere de brutărie se face pe bază de programare la telefonul brutarului Marcus: 0749 570 252, vorbitor de limbă germană, engleză și franceză. Programările se fac în limita locurilor disponibile (maxim 8 pers/atelier). Taxa de  atelier este de 15 lei/persoană. Împreună cu Marcus vor mai susține demonstrații încă doi brutari. Locația în care se va desfășura atelierul interactiv este Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

PRECIZARE: Evenimentul reprezintă o continuare a colaborării începute cu cinci ani în urmă între asociația Casa Calfelor Sibiu și Muzeul ASTRA, cu scopul de a promova vechile bresle de meșteșugari.  Atât în Evul Mediu, cât și acum, calfele călătoare au făcut legătura dintre Sibiu și marile centre meșteșugărești europene.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest