Write a comment

După 3 zile de dezbateri aprinse, juriul Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu a desemnat cȃștigătorii ediției 2019. Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, eveniment iubit de artiști fotografi din ȋntreaga lume, celebrează ȋn aceast an cea de-a 20-a ediție.

Cȃștigându-și aprecieri la superlativ pentru organizarea acestui eveniment de-a lungul anilor, Fotoclubul Orizont aduce și de această dată un produs cultural unic, apreciat de autoritățile ȋn domeniu, dar și de cei care au avut ocazia să calce pragul expozițiilor anterioare.

Prestigiosul juriu internațional a acordat medalii, menţiuni şi premii speciale pentru artiştii fotografi veniți din peste 40 de ţări. Printre câştigători se numără şi 5 români care şi-au adjudecat 6 premii. Între aceștia se află și sibianul Jeno Major(artist păpușar la Teatrul Gong, câștigătoar al mai multor premii internaționale care pun în lumină extraordinarul său talent), care a obţinut, de această dată, două binemeritate medalii: o medalie de aur și una de bronz. Din juriu au făcut parte Balási Csaba (Romȃnia) – M.FIAP, Kerekes Istvan – (Ungaria) – E.FIAP, Fred Nuss (România) – A.FIAP, Louis Guermond (Franţa/România) – artist independent.

La ediția din acest an, tradiționala secțiune ,,Open” este acompaniată de secțiunile ,,Foto Travel” și ”Portret”, secțiuni care oferă participanților oportunitatea de a exprima trăsăturile caracteristice sau cultura unei zone geografice surprinse în mod natural, fără restricții, dar și caracteristicile faciale distincte, ori cu atitudini și personalități diferite.

”Ne bucurăm că și ȋn acest an acest eveniment captează atenția la nivel internațional, fapt care creează o puternică rezonanță, cinstind cu multă gratitutine organizatorii acestei acțiuni. Suntem mândri ca am reușit să ȋncurajăm toți iubitorii de fotografie să ȋmpărtășească cu noi trăirile lor artistice și să le prezinte ȋn fața juriului internațional alături de participanți de pe cinci continente”, au declarat organizatorii.

Evenimentul, devenit o tradiție, este organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi este finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului și Consiliul Judeţean Sibiu, şi este patronat de Fédération Internationale de l'Art Photographique (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Global Photographic Union (GPU), International Union of Photographers (IUP), Asociaţa Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest