Write a comment

Drept consecinţă firească a pregătirii temeinice, a plăcerii pentru cariera aleasă şi a perseverenţei, Nicolae Neag-Rășinar a reuşit ceea ce şi-a propus de când era boboc al Academiei Forţelor Terestre, ca în anul III să facă parte din Corpul Gradaţilor, fiind în prezent student plutonier major.

 

Nicolae se descrie a fi o persoană muncitoare, calmă, echilibrată, care are capacitatea de a empatiza cu ceilalţi şi de a fi un bun lider. Originar dintr-un mic oraş transilvănean, tânărul a urmat un liceu teoretic cu specializarea matematică-informatică. Încă de mic s-a simţit atras de ideea de a purta uniforma militară, de rigurozitatea și disciplina mediului specific armelor, ajungând la finele liceului în postura de a lua decizia de a aplica pentru a urma cursurile reputatei academii sibiene.

Parcursul său în AFT a fost unul ascendent, presărat cu experienţe memorabile, care au contribuit decisiv la evoluţia sa personală. “Am multe experienţe din viaţa de student militar pe care nu o să le uit vreodată. Primii pași făcuți în academie după concursul de admitere, prima noapte departe de casă înconjurat de străini, la acel moment, timpul petrecut în cadrul modulului de pregătire militară de bază sau primele felicitări primite în faţa companiei, sunt amintiri care o să rămână mereu vii în sufletul meu”, povesteşte studentul.

Demn de apreciat, În timpul liber, tânărului îi place să citească, să deseneze, iar odată cu intrarea în academie şi-a descoperit pasiunea pentru alergat, pasiune care l-a ajutat să iasă din zona sa de confort şi să participe la primul său semi-maraton. Anul acesta urmează să plece în China, în cadrul săptămânii internaționale a studenților, iar în semestrul II Nicolae îşi doreşte să îşi finalizeze lucrarea de licenţă la o universitate din străinătate, în cadrul programului Erasmus+.

Un tânăr, un student, un militar cu fruntea luminată care merită apreciat și… luat drept exemplu!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest