Write a comment

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei de 1.40, Detașamentul de Pompieri Sibiu din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt.Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a fost sesizat cu privire la un incendiu de fond forestier ce se desfășura în zona de pădure Măgura din localitatea Cisnădie.


Timp de peste 48 de ore, ore lungi și… fierbinți, în ciuda frigului, pompierii militari sibieni, alături de membrii Ocolului Silvic ”Valea Sadului” Cisnădie, membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Cisnădie, dar și de cetățeni voluntari cu autoturisme off-road, precum și motociclete enduro au acționat printr-un efort comun pentru localizarea și stingerea incendiului care se manifesta cu precădere la stratul de frunze și resturi vegetale (litieră), mocnit și care la acțiunea vântului se propaga cu repeziciune pe zonele abrupte ale muntelui.
Intervenția salvatorilor s-a desfășurat în condiții dificile, în pantă abruptă, fum înecăcios și accesul greu pentru alimentarea vermorelelor.
Reprezentanții ISU transmit că transportul apei a fost efectuat cu bazine mobile alimentate la o distanță de aproximativ 3 km și transportate cu utilajele specifice zonelor abrupte și greu accesibile.
Concret, acțiunea a fost una de amploare: peste 200 de persoane au acționat la fața locului cu instrumente specifice incendiilor de fond forestier respectiv, vermorele, lopeți evantai, mături, drujbe, etc.Pagubele înregistrate: au ars aproximativ 4 ha de litieră și doborâturi.

Potrivit concluziilor la fața locului, cauza care a determinat producerea incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
Pe caeastă cale, ISU Sibiu mulțumește Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgență (CJSU) Sibiu , Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) din Cisnadie, tuturor cetățenilor voluntari pentru sprijinul oferit pompierilor militari , membrilor Ocolului Silvic Cisnădie și voluntarilor din cadrul SVSU Cisnădie și Sadu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest