Write a comment

Muzeul Naţional Brukenthal anunță că inițiază, în perioada 1 – 29 noiembrie, o campanie de colectare a materialului documentar referitor la perioada comunistă, decembrie 1989 și primele luni ale anului 1990 în Sibiu.


Pe lângă o memorie colectivă din ce în ce mai standardizată de maniera redactării manualelor și conținuturilor mediatice, după 30 de ani de la scrierea primelor pagini din istoria post-comunistă, mai putem vorbi și despre o memorie predominant festivă – monumente sau evenimente comemorative. Cu toate acestea, generațiile viitoare au dreptul de a analiza și interpreta istoria în mod detașat, liber de preconcepții. Abordarea de acest tip este posibilă doar prin existența unei memorii documentare – altfel spus, existența unei colecții muzeale permanente, constituită de Muzeul de Istorie Casa Altemberger din cadrul Muzeului Național Brukenthal, special dedicată perioadei comunismului și evenimentelor din decembrie 1989 în Sibiu.
Reprezentanții Muzeului Național Brukenthal se adresează, în acest context, publicului sibian care mai deţine mărturii (manifeste, fotografii, piese de vestimentaţie / mai ales uniforme, steaguri, pancarte, brasarde etc.) ale perioadei comuniste și evenimentelor care a avut loc în decembrie 1989 la Sibiu şi care are dorinţa de a le dona Muzeului Naţional Brukenthal.

Doritorii se vor putea adresa în perioada 1-29 noiembrie secretariatului Muzeului Naţional Brukenthal, la numărul de telefon 0269217691 (email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), în vederea înregistrării propunerii de donaţie (adresa depusă va include un număr de telefon de contact). Comisia constituită din reprezentanţi ai muzeului – istorici, conservatori și restauratori va selecta obiectele care vor intra în colecţia Muzeului de Istorie Casa Altemberger şi va parcurge paşii necesari (împreună cu donatorul) pentru înregistrarea pieselor selectate în colecţia special dedicată.

*Acțiunea face parte din proiectul „Muzeul viu – 30 de ani de la Revoluţia din 1989”, cofinanțat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest