Write a comment

,,Hrană gătită, hrană povestită”, ,,Comunități minoritare”, ,,Tradiții și Sărbători (re)inventate” sunt doar trei dintre cele 12 teme pe care, atenție, nu mai puțin de 80 de etnologi, sociologi, antropologi, muzeografi din ţară şi din străinătate le dezbat în această perioadă la Muzeul ASTRA!

 

Este vorba despre Conferința Anuală a Asociației de Științe Etnologice din România (ASER), ediția a XV-a , 6-8 noiembrie 2019. Prestigiosul eveniment este organizat de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Asociaţia de Ştiinţe Etnologice din România. Conferinţa este parte componentă a programului de cercetare a Muzeului ASTRA şi de valorificare ştiinţifică a patrimoniului etnologic.

Conferința Anuală a Asociației de Științe Etnologice din România (ASER) se va desfăşura în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului,  Pavilionul Muzeal Multicultural, Centrul ASTRA pentru Patrimoniu si Hostel Diana.

Așa cum aflăm de la organizatori, participanții reprezintă muzee, institute de cercetare şi din instituţiile de învăţământ superior, care vor prezenta din perspectivă etnografică, istorică şi antropologică problemele etnomuzeologiei şi etnografiei româneşti şi europene, realităţile rurale din teren şi preocupările cu privire la patrimoniul naţional material şi imaterial. Se vor angaja în discuţii despre conservarea, promovarea şi valorificarea patrimoniului etnologic în muzee, arhive şi colecţii private, dar şi participarea la proiecte comune de cercetare şi evaluare a patrimoniului etnologic din România, considerat un important vector de integrare europeană.

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest