Write a comment

ONORANT: O delegaţie formată din trei studenţi ai Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu a participat, în perioada 27 octombrie-4 noiembrie, la cea de-a şaptea ediţie a Saptămânii Internaţionale a Cadeţilor organizată de “Army Engineering University of PLA” (AEUPLA), în Nanjing, China.

 

Sd.plt.adj. Livia Bârsan, sd.plt.maj. Nicolae Neag-Răşinar şi sd.plt.maj. Robert Crăciun au participat, alături de cadeţi din alte 15 state, la provocatoare cursuri și seminarii având ca temă “The Challenges Posed to Junior Commanding Officers by Diversified Military Missions" şi având posibilitatea de a asista, totodată, la o tragere cu armamentul din dotarea Armatei Chineze şi la exerciţii practice specifice Operațiilor de Stabilitate și Sprijin.

Din programul pregătit de gazde nu au lipsit vizitele la obiective turistice precum Marele Zid Chinezesc, Orașul Interzis din Beijing, râul Qinhuai şi activităţile culturale specifice organizate de cadeţii chinezi.

Ne-am simțit extrem de bineveniți, ne-am integrat în programul lor zilnic, am fost în permanenţă însoțiți și sprijiniți de către cadeţii chinezi. Am participat la activități culturale specifice organizate de către studenți, care ne-au inițiat în tradițiile chinezești, ceea ce a însemnat o experiență memorabilă și valoroasă. Am cunoscut și am legat prietenii cu studenți militari din state precum Pakistan, India, Coreea de Sud, Egipt și am învățat despre fiecare dintre instituțiile participante. Fiind prima oară când noi am călătorit în China, ocazia de a vizita obiective turistice de mare importanță istorică a fost cu adevărat unică”, a povestit cu entuziasm și mulțumire sd.plt.adj. Livia Bârsan.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest