Write a comment

În perioada 8-10 noiembrie 2019, Sibiul va găzdui Congresul anual al Societăţii Române de Lentile de Contact (RCLSO).

 

La eveniment vor participa medici oftalmologi de la cele mai importante spitale universitare din țară, precum și din străinătate (Germania, Italia, Republica Moldova).

Așa cum anunță organizatorii, tematica aleasă în acest an de medicii oftalmologi este prevenția și diagnosticul precoce în patologia suprafeței oculare respectiv complicațiile în ceea ce privește lentilele de contact. Organizatorii congresului sunt: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Medicină, Clinica Ofta Total Sibiu, Colegiul Medicilor Sibiu și Centrul de Cercetare a Suprafeţei Oculare, Sibiu. Din comitetul de organizare fac parte Prof.dr. Adriana Stănilă, președinte al SOCIETĂȚII ROMÂNE DE LENTILE DE CONTACT, Dr. Elena Mihai, medic primar în cadrul Secției Clinice Oftalmologie a SCJU Sibiu și secretar științific la RCLSO, Dr. Dan Mircea Stănilă, medic specialist oftalmolog, Dr. Alina Adriana Panga, medic specialist oftalmolog și Dr. Oana Maria Bodea, medic rezident specialitatea oftalmologie.

“Această întâlnire a oftalmologilor este deja o tradiție și ne bucurăm că avem din nou ocazia de a promova și discuta practica din contactologie în relație cu patologia suprafeței oculare. Pentru toți participanții congresul este o oportunitate de a împărtăși propria experiență precum și de a afla lucruri noi, cu scopul dezvoltării pe plan profesional și științific”, a declarat Dr. Elena Mihai.

Prestigioasa manifestare științifică va debuta vineri, 8 noiembrie, ziua fiind dedicată prezentărilor teoretice cu amprentă personală, susținute de personalități naționale și internaționale.

Ziua de sâmbătă, 9 noiembrie, va include o sesiune pentru medicii rezidenți, cu prezentări de cazuri și lucrări științifice susținute de aceștia și vor continua prezentările de lucrări științifice, simpozioane și prezentari tip poster.

“Munca oftalmologilor, de la diagnosticare, tratament și până la intervenții chirurgicale, este transpusă în lucrări științifice care vor fi prezentate în cadrul congresului astfel încât rezultatele activității noastre să contribuie la dezvoltarea acestui domeniu vast al explorării suprafeței oculare în beneficiul pacienților, acesta fiind scopul Societăţii Române de Lentile de Contact”, a adăugat. Dr. Elena Mihai.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, pe baza Hotărârii nr. 93/2010 a Consiliului Judeţean Sibiu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest