Write a comment


La data de 10 noiembrie 2019, se împlinesc 176 de ani de la înființarea, prin Porunca Domnească nr. 198, a primei baterii de artilerie de către prințul Gheorghe Bibescu.

Cu ocazia acestei aniversări, la Centrul de Perfecționare Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană “Ioan Vodă” Sibiu, s-a desfășurat un Simpozion tematic, în cadrul căruia cei care au luat cuvântul au vorbit despre personalități care au contrbuit la dezvoltarea armei și despre prezentul și viitorul artileriei – “pumnul de foc” al oricărei armate.
În cadrul aceleiași festivități, au fost premiați câștigătorii la Concursul de Tragerile Artileriei, etapa finală pe Statul Major al Forțelor Terestre, organizat la Sibiu în perioada 22-24 octombrie. Pe locul I s-au clasat: cpt. Daniel Mare (Secțiunea cdt.bt.), slt. Cătălina Anghelea (Secțiunea cdt.pl.) și plt.adj. Marius Roșu (Secțiunea lcț.cdt.pl.).

Felicitări!


Cu aceeași ocazie, a fost lansat nr. 37 al revistei Artileria Modernă Română, cu articole interesante privind întrebuințarea artileriei în prezent și despre viitorul acestei arme.
Totodată, col. (r) Octavian Maer, col. (r) Eugen Ciorugă, col. (r) Radu Roman și lt.col. (r) Emil Badiu, foști artileriști care au slujit arma și învățământul de artilerie, au primit, în semn de respect, medalii de onoare și obiecte simbolice personalizate.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest