Write a comment

În contextul înființării la Sibiu a primului și singurului, de altfel, Comandament NATO de trei stele din estul Europei, rolul strategic al orașului Sibiu precum și responsabilitatea comunității sibiene a crescut.

 

Prin urmare, aspectele ce țin de specificul găzduirii unui astfel de Comandament se vor interconecta cu politica urbană locală. Ceea ce, firește, nu poate fi decât benefic.

De asemenea, în contextul Comandamentului NATO este necesară o guvernare locală și mai transparentă, mai deschisă și participativă pentru a asigura securitatea și reziliența urbană, care confirmă dimensiunea... internațională a multi-secularului Sibiu, loc pe care orașul și l-a câștigat pe drept prin organizarea de programe și evenimente ce au depășit de ani buni granițele țării și au făcut cinste României prin succesul obținut.

Profesorul Victor Aileni, expert NATO și doamna Mădălina Neacșu, doctor în informații și securitate națională și expert în NATO Urban au coordonat recent un workshop găzduit de Primăria Sibiu la care au participat membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență, cât și alți factori decizionali din instituție, intitulat “NATO URBAN. Sibiu- primul oraș NATO.” Printre temele discutate s-a numărat conceptul de securitate și reziliență urbană, precum și comunicarea în contextul NATO.

Sibiul este onorat să fie gazda unei instituții prestigioase precum Comandamentul NATO și dorim să ne informăm din timp cu privire la obligațiile și beneficiile pe care le are orașul nostru în acest context. Este necesar să ne instruim din timp asupra schimbărilor pe care le aduce în politicile publice existența acestei instituții militare NATO la noi în oraș”, a declarat cu firească mândrie și mulțumire Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest