Write a comment


Ne apropiem deluna decembrie. Luna care, acum 30 de ani, prin întâmplări dramatice, tragice chiar, avea să schimbe destinul României, al oamenilor în special. Sibiul a trăit atunci momente unice, moemnte însângerate, momente dureroase.

Totul compunând istoria contemporană. Și este bine ca noi, cei de acum și cei de mâine să știm lecția asta de istorie.
Expoziția, inițiată de cel mai vechi muzeu de pe teritoriul actual al României, Muzeul Național Brukenthal, face parte din proiectul „Muzeul viu – 30 de ani de la Revoluţia din 1989”, o acțiune cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu.
Expoziția prezintă, prin intermediul a 12 panouri, materiale documentare aparținând Muzeului Național Brukenthal, asociate principalelor momente ale evenimentelor din decembrie 1989 la Sibiu, în contextul istoriei contemporane și a necesității creării unei colecții cu bază materială complexă, în beneficiul generațiilor viitoare.

Așa cum ne încredințează curatorii evenimnetului, vom regăsi în fotografii spații urbane, clădiri și oameni a căror implicare a fost marcată de căderea regimului comunist și de formele de rezistență asociate acestei schimbări.

Locul desfășurării: Piața Mare, Sibiu
Durata: 15.11 – 15.12.2019
Curatori: dr. Raluca Teodorescu, dr. Dana Hrib
Contribuții: Sergiu Mihail Chideșa (colecția modern – contemporan), Răzvan Malanca și Ramona Muntean (conservare)

Prelucrare grafică: Chris Balthes

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest