Write a comment

Copiii prematuri. Și ei sunt ai noștri. Și ei au dreptul la viață, la vise, la... o copilărie care să e deschidă un drum frumos și drept pentru viitor.

 

Din 2010, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Mondială a Prematurității pe 17 noiembrie. Demn de apreciat, din anul 2014, și Asociația Baby Care Sibiu s-a alăturat acestei ample inițiative de conștientizare privind prematuritatea, complicațiile sale, riscurile și costurile prematurității pentru copil, familie și societate.

Azi, 17 noiembrie, sărbătorim în întreaga lume Ziua Mondială a Prematurităţii. Sărbătorim milioane de copii care înfruntă cu un curaj nebănuit problemele pe care viaţa prea devreme începută le pun în faţa lor. Milioane de copii-eroi, chiar supereroi unii dintre ei. În fapt, toată luna noiembrie este dedicată conştientizării privind prematuritatea şi complicaţiile sale. Pentru că, în întreaga lume, 1 din 9-10 copii se naşte prematur şi aceasta înseamnă aproximativ 15 milioane de copii pe an la nivel mondial. Iar prematuritatea şi complicaţiile sale reprezintă una din principalele cauze de deces perinatal şi până la vârsta de 1 an.
Iar cei în măsură să facă ceva - proiecte, programe de educaţie, investiţii în echipamente şi instruire a personalului şi chiar legislaţie - trebuie să audă, măcar o dată pe an, vocea noastră, a părinţilor şi a personalului medical, vocea prematurilor.
Prematurii sunt copii fragili în ciuda puterii cu care se luptă pentru fiecare respiraţie, pentru viaţă şi au nevoie de sprijinul nostru!
Azi este ziua lor şi le dorim tuturor piticilor din lume sănătate şi putere! La mulţi ani!
”- Mesajul unuia dintre cei mai implicați medici neonatologi- dr Maria Livia Ognean, „Îngerul păzitor” al prematurilor de la Sibiu.

 

 

Foto: BABY CARE SIBIU

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest