Write a comment

Legendarul, uriașul, fermecătorul Kirk Douglas, unul dintre ultimii actori ai Epocii de Aur, cunoscut pentru filme precum „Lust for Life“, „Spartacus“ şi „Paths of Glory“, a murit la vârsta de 103 ani, potrivit unui anunţ făcut de fiul său, Michael Douglas.

 

A scris istorie în epoca Western-elor care ne-au fascinat copilăria și tinerețea, iar acum… el însuși adevenit istorie. Dar rămâne nemuritor în inimile tuturor și în Marea Carte a cinematografiei mondiale.

Kirk Douglas, fiul unui peticar devenit unul dintre cei mai buni actori ai Hollwood-ului, a murit pe 6 februarie. Pe 9 decembrie, starul a aniversat venerabila vârstă de 103 ani.   „Cu o tristeţe imensă eu şi fraţii mei anunţăm că astăzi Kirk Douglas ne-a părăsit“, a transmis actorul Michael Douglas. „Pentru întreaga lume, el a fost o legendă, un actor din Epoca de Aur a filmelor care şi-a trăit frumos anii de aur, un filantrop al cărui angajament faţă de dreptate şi cauzele în care a crezut a stabilit un standard către care să tindem toţi. Dar pentru mine şi pentru fraţii mei, el a fost doar tata, pentru Catherine a fost un socru minunat, pentru nepoţii şi strănepoţii lui a fost un bunic iubitor, iar pentru soţia sa un soţ grozav“.   Michael Douglas, celebrul său fiu, a mai scris: „Kirk şi-a trăit viaţa frumos şi lasă în urmă o moştenire pentru generaţiile următoare. Voi încheia prin cuvintele pe care i le-am spus la ultima sa aniversare: Tată, te iubesc foarte mult şi sunt mândru că sunt fiul tău“.

Kirk Douglas (născut Issur Danielovitch mai târziu Demsky; n. 9 decembrie 1916, AmsterdamNew YorkSUA – d. 5 februarie 2020, Beverly HillsSUA) a fost un actor, regizor, producător evreu-american de film, unul dintre supraviețuitori „Epocii de Aura Hollywood-ului. De-a lungul unei cariere de 64 de ani, Douglas a apărut în peste 90 de filme. Douglas a devenit o vedetă internațională datorită rolului său de boxer fără scrupule în filmul Campion (1949), rol care i-a adus prima sa nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor. În perioada anilor 1950 și 1960, Douglas a fost o mare stea la box-office, el a jucat alături de unele dintre cele mai importante actrițe din acea epocă: Lauren BacallGena RowlandsJan SterlingEve MillerLana TurnerEleanor Parker și alții.

FILMOGRAFIE:

Într-un articol din 2014, Douglas a citat The Strange Love of Martha IversChampionAce in the HoleBestia și frumoasaAct of Love20000 de leghe sub măriVânătorul de indieniLust for LifePaths of GlorySpartacusLonely Are the Brave și Seven Days in May ca fiind filmele din cariera sa actoricească cu care se mândrește cel mai mult.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest