Write a comment

MERITĂ VIZIONAT! Documentarul "colectiv", regizat de Alexander Nanau, se vede în avanpremieră la Sibiu, în cadrul ESTE Filmul de Miercuri, în două proiecții de gală, chiar în prezența echipei filmului.

 

Evenimentul va avea loc miercuri, 19 februarie, de la ora 18.00, respectiv, 21.00, la Sala Mare a Centrului Cultural "Ion Besoiu".Sinopsis:

colectiv” spune povestea primului an de după tragedia provocată de incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuală.

Producția va oferi în premieră spectatorilor din cinematografe acces în locurile cheie de după evenimentul tragic din clubul Colectiv: redacții de ziare, cabinete de miniștri, coridoare de instituții, săli de ședințe. Filmul urmărește jurnaliști, avertizori de integritate (whistleblowers), pacienți și familiile lor, dar și oficiali din guvern și reprezentanți ai statului, dezvăluind fără compromisuri o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării.

Demn de menționat, PREMIERA MONDIALĂ a filmului a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, fiind primul film documentar românesc selectat în cadrul prestigiosului festival italian, iar premiera nord-americană la TIFF (Toronto International Film Festival). Pelicula a fost selectată și în cadrul altor competiții europene, printre care Festivalul de Film din Zurich, unde a obținut premiul pentru cel mai bun film documentar. „colectiv” a făcut parte din selecția oficială din cadrul Festivalului de Film Sundance 2020, unul dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume, care se desfășoară în Statele Unite.

Preţul unui bilet este de 17 lei (12 lei redus pentru elevi / studenți / pensionari) și se poate achiziționa online de pe EventBook (https://eventbook.ro/film/bilete-colectiv) sau direct de la casieria Centrului Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.

ESTE Filmul de Miercuri este un eveniment organizat de Asociaţia ESTE FILM, în parteneriat cu Centrul Cultural “Ion Besoiu”, cu sprijinul Bad Unicorn.

Parteneri Sibiu: Primăria Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Continental Forum.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest