Write a comment

apolllitie

Poliţia Română derulează Proiectul ROFSIB2020OS2A13P02 ‚,Dezvoltarea capacității autorităților naționale competente în scopul îndeplinirii standardelor minime de calitate a datelor dactiloscopice, utilizate în contextul Sistemului de Informații Schengen, pentru identificarea autorilor unor infracțiuni grave sau infracțiuni de terorism” – SIS RECAST.

Poliţiştii vor beneficia de o serie de sisteme criminalistice destinate asigurării standardelor minime de calitate a datelor criminalistice și de sesiuni de instruire în domeniul managementului calității și utilizării sistemelor achiziționate.

PRECIZARE: Proiectul este finanţat de Comisia Europeană, în cadrul Programului Naţional Fondul  pentru Securitate Internă  - componenta  frontiere şi vize, derulându-se pe parcursul a 24 de luni, respectiv în perioada 27.04.2020 – 26.04.2022.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de dezvoltarea capacității autorităților naționale competente în scopul prevenirii, depistării și investigării criminalității în scopul respectării standardelor minime de calitate a datelor dactiloscopice în vederea verificării identității unei persoane în conformitate cu articolul 33 alineatul (3) din Regulamentul (UE) nr.1861/2018, privind instituirea, funcționarea și utilizarea Sistemului de Informații Schengen (SIS).

Concret, în această perioadă, se vor achiziţiona sisteme criminalistice destinate asigurării standardelor minime de calitate a datelor criminalistice și vor fi organizate sesiuni de instruire în domeniul managementului calității și utilizării sistemelor achiziționate.

Proiectul are un buget total de 4.197.772,10 lei, din care 3.148.329,08 lei reprezintă finanţarea Uniunii Europene şi 1.049.443,02 lei co-finanţare.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest