Write a comment

quiz

SEMNE BUNE: În perioada 30.05.2020 – 01.06.2020 Muzeul ASTRA a înregistrat nu mai puțin de 2925 de vizitatori. În acest interval, la Muzeul ASTRA a avut loc evenimentul Târgul Național de Jucării, editia a XIII-a, dar transformat față de cum îl cunoaște publicul. Mai precis, în locul vestitelor ateliere cu meșteri populari, au fost pregătite trei trasee distractive, puse gratuit la dispoziția tuturor copiilor sub forma unor quizuri antrenante. Acestea au fost organizate în sectorul de olărit, morărit și pastoral din Muzeul ASTRA și au primit denumiri sugestive ca: Meșterul olar și oala fermecatăMoara norocoasă, respectiv Oița năzdrăvană.

  Au fost utilizate peste 600 de quizuri, atât de copii, cât și de părinți sau bunici deopotrivă. Mulți dintre ei au oferit un feed-back constructiv, inclusiv pe social-media, în commentariile de pe pagina de facebook a muzeului și, peste tot s-a simțit suflul bucuriei, al entuziasmului, al dorinței de joc și... cunoaștere!

Participanții au subliniat astfel faptul că aceste trasee au fost și sunt binevenite, mai ales că oferă un plus de dinamism și de educație culturală. Drept dovadă, sectorul pastoral din Muzeul în aer liber, cel înscris în traseul Oița năzdrăvană, a fost la mare căutare de participanți, fiind o zonă mai puțin vizitată, dar cu un farmec aparte.

Pentru efortul lor, la întoarcerea de pe traseele #quiz, vizitatorii au fost răsplătiți cu jucării.

*Acest weekend a fost începutul lunii copilăriei la Muzeul ASTRA. Meșterul olar și oala fermecatăMoara norocoasă și Oița năzdrăvană rămân aici până în data de 30 iunie, iar cei interesați pot parcurge traseele între orele 10 și 18.  

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu


 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest