Write a comment

SIBIUUU

Organizaţia Europeană pentru cele mai bune destinaţii (EBD), care se încadrează în Reţeaua EDEN a Comisiei Europene, a întocmit o listă a celor mai sigure 20 de destinaţii pentru călătorii şi turism, după coronavirus.

Onorant pentru noi, pe lista preluată de Forbes, apar numele mai multor oraşe din Polonia, Croaţia, Grecia, dar şi... municipiul Sibiu, SINGURA DESTINAȚIE din România.

”Multe ţări europene îşi deschid frontierele, iar zborurile şi hotelurile se redeschid şi acum”, explică Organizaţia Europeană pentru cele mai bune destinaţii (EBD), citată de Forbes

Pentru a ajuta călătorii care vor să călătorească în Europa, EBD a prezentat o listă cu 20 de destinaţii cel mai puţin afectate de Covid-19.

Lista cuprinde:

1. Tbilisi, Georgia

2. Corfu, Grecia

3. Cavtat, Croaţia

4. Insulele Azore

5. Preveza, Grecia

6 Alentejo, Portugalia

7. Batumi, Georgia

8. Zagreb, Croaţia

9. Algarve, Portugalia

10. Sibiu, România

11. Kotor, Muntenegru

12. Rijeka, Croaţia

13. Varşovia, Polonia

14. Viena, Austria

15. Bohinj, Slovenia

16. Malta

17. Gdansk, Polonia

18. Vilnius, Lituania

19. Riga, Letonia

20. Taigaua sălbatică, Finlanda

Despre Sibiu, jurnaliştii de la Forbes menţionează că este ”un oraş frumos, istoric din Transilvania”.

Poreclit «Oraşul care te privește în ochi», „Sibiul s-a consacrat, deja, ca destinaţie turistică preferată, cunoscută atât pentru vizitatorii autohtoni, cât şi pentru cei străini. Cunoscut pentru cultura, istoria, gastronomia, arhitectura diversă (inclusiv casele sale iconice cu „ochii” care i-au dat porecla) şi minunile sale naturale, oraşul de pe malurile Cibinului a devenit o destinaţie turistică râvnită”, mai notează publicaţia.

Să nu uităm, deasemenea, că în 2007, Sibiul a fost Capitala Europeană a Culturii, iar de ani buni, Festivalul Internaional de Teatru transformă orașul în capitală mondială a artelor spectacolului, dar și că aici se desfășoară o pleiadă de alte multe festivaluri internaționale, de la operă la folclor sau dans, manifestări care aduc mii de turiști și artiști de pe toate meridianele lumii.

În 2019, a fost Sibiului i s-a decernat titlul de Regiune Europeană a Gastronomiei. Şi în 2020, a fost desemnat drept „a şasea cea mai bună destinaţie turistică a Europei” de EBD.

 

 

foto: Facebook

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest