Write a comment

CAPRELEEL

Instantanee surprinse duminică, 12 iulie, în Strunga Doamnei din Munții Făgăraș! În rolurle principale, caprele negre, asortate perfect peisajului de basm.

Grațioase, dornice să cutreiere înălțimile, oferind privitorilor secvențe desprinse parcă din filmele Disney…, dar aici pe tărâmurile noastre legendare!

 

*Capra-neagră (Rupicapra rupicapra) este un animal care face parte din familia Bovidae,subfamilia Caprinae. Ea este răspândită în regiunile muntoase din Europa și Asia Mică. Trăiește în grupuri de 15-30 de capre.

Capra-neagră are o înălțime între 110 și 130 cm, are o coadă scurtă (maximum 7 cm), având înălțimea la greabăn de 75 cm, cântărind între 30 și 50 de kg. Are un corp relativ scund, picioare musculoase cu copită despicată, un gât relativ lung terminat cu un cap scurt prevăzut la ambele genuri cu două coarne inelate și încovoiate spre înapoi. În spatele coarnelor se găsesc două glande care secretă în perioada de împerechere un lichid cleios cu miros neplăcut. În timpul verii capra-neagră are o culoare spălăcită brun-roșcată, partea inferioară a corpului fiind alb-gălbui, având pe spate o dungă neagră. Iarna culoarea caprei este brun închis, brun negricios, fiind alb pe abdomen și picioare, capul fiind de culoare albă-gălbuie, pe creștet având o dungă de culoare închisă.

 

 

Foto: Monea Adrian

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest