Write a comment

 

DDE

Președintele României, E.S. Dl. Klaus Iohannis a acordat Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul -Junii Sibiului distincția Ordinul ,,Meritul Cultural” în grad de ,,Cavaler, pentru – „Arta spectacolului”, iar doamnei Silvia Macrea, „mama Junilor”, i-a acordat Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, pentru „Promovarea culturii” .


Distincțiile au fost înmânate, într-o atmosferă emoționantă, de către vicepremierul României Raluca Turcan, în prima seară de spectacol din Piața Mare a Festivalului Internațional de Folclor ”Cântecele Munților”.

 

„Vă aplaudăm cu mândrie pentru activitatea artistică extraordinară. Sunteți un model demn de urmat în viața culturală a României și un exemplu pentru noi toți, iar Silviei Macrea îi mulțumesc pentru că a dus mai departe visul maestrului Ioan Macrea și a dat o nouă șansă folclorului, tradiției și culturii noastre, făcându-le cunoscute în întreaga lume!

Cea de 45 a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Cântecele Munților” ne va umple suflete de bucurie și speranță și ne va reaminti cât de importantă este tradiția populară pentru noi. Pe parcursul zilelor de festival vom înțelege că numai uniți și solidari vom putea depăși vremurile pe care le trăim. Să ne bucurăm #împreună de folclor, tradiții și de portul popular românesc și internațional!”, a mărturisit, la rândul său, președnta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Junii Sibiului. O poveste. O lume: lumea fascinantă, nemuritoare a tradițiilor noastre, lumea de cântec și joc di sufletul satului.

Felicitări, dragi și neosteniți JUNI!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest