Write a comment

JANDARMU

Jandarmul rural, personaj al satului și al statului, va fi prezent la datorie prin Muzeul ASTRA, în cadrul programului „Animă ASTRA”.

Este vorba despre muzeograful Adrian Alexe, care va îmbrăca o uniformă specială de vară, un costum din anii 1895-1916, o replică realizată pe baza unei cercetări științifice. Tunica albă este prezentă în schița „La conferință. Documente omenești”, de Jean Bart (a se vedea textul din imaginea din attach). În schiță este amintită o conferință despre combaterea holerei, în Dobrogea anului 1912. Rolul din trecut al jandarmului va fi reinterpretat în contextul pandemiei actuale, începând de mâine până la sfârșitul săptămânii.

La intrarea în muzeu, ,,jandarmul” va lua temperatura vizitatorilor și le va (re)aminti regulile de distanțare fizică. De asemenea, va patrula prin Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, pentru a veghea dacă vizitatorii respectă aceste reguli. Cine va dori, îl va putea fotografia de la distanță, fiindcă domnul ,,șef de post” nu se va supăra, mai ales dacă vizitatorii vor purta mască și vor respecta distanța.

Program Jandarm rural:

-Joi-duminică, 6-9 august, orele 10-12, la intrarea în Pavilionul Muzeal Multicultural, din Muzeul în aer liber;
-Sâmbătă-duminică, 8-9 august, orele 12-14, în Muzeul în aer liber.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest