Write a comment

STRUGMEDIAS
Mediașul multisecular și împrejurimile lui au fost, și sunt și azi, cunoscute datorită faimei vinurilor vechi de Târnave, zona fiind supranumită în vechime „Țara Vinului” sau „Weinland”.


În trecut cavalerii cetății au cerut breslei aurarilor crearea a trei struguri de aur în semn de prețuire pentru licoarea oferită cu generozitate de strugurii aurii. Legenda spune că mulți temerari s-au încumetat să caute prețioasa comoară ascunsă cu grijă în adâncurile orașului.
Privind cu atenție emblema oraşului, putem observa ciorchinii de struguri şi mâna de dedesubt. potrivit simbolurilor heradice, palma dreaptă așezată orizontal semnifică dreptul de judecată al localității, drept primit ca privilegiu în Evul Mediu.
Vița-de-vie simbolizează bogăția viticolă a zonei, iar strugurii au rămas simbolul municipiului Mediaș, simbol ce se regăsește și astăzi pe multe clădiri din legendara cetate.

*În 1267, în prima mențiune documentarăa localității, apare ca Mediesy. Acest nume poate fi legat de numele unui trib secuiesc din secolul al IX-lea

Sursa foto: Mediaș - Tradiții, istorie și gastronomie

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest